*Nettavisen* Nyheter.

Integrerte dronninger

Teatergruppen Queendom hadde stor suksess med showet "Integrert som faen" i fjor høst. Nå er de tilbake med en utvidet versjon av forestillingen.

Nordstrand/Grünerløkka: Queendom består av fem norsk-afrikanske jenter med afrohår og rikelig med pigment. I sin forestilling "Integrert som faen - Queens raising cash" tar de seg den frihet å harselere med både Karius og Baktus ( "Khalid og Bakshir" ), kvinneaktivister, norsk innvandringspolitikk og fenomenet trønderrock. Rett og slett for å lære nordmenn hvordan det er å være svart i Norge.

Godt integrerte

Felles for de fem jentene er at de er oppvokst i Norge, men har afrikansk bakgrunn. I følge dem selv er de mer enn godt nok integrert i det norske samfunnet. Allikevel stiller de seg spørsmålene Når er man egentlig integrert nok? og Hvordan blir man norsk?

Jeg har vokst opp på Nordstrand, og bodde der til jeg var 16 år. Det var et veldig bra sted å bo, og helt uproblematisk i forhold til afrokrøller og hudfarge, sier Hannah Wozene Kvam.

Også Queendom-kollega Monica Ifejilika har vokst opp i samme område, på Lambertseter. I "Integrert som faen" handler det blant annet om de som ikke føler seg fullt så integrerte som skuespillerne selv. Om de som er mørke i huden og ikke vet helt hvilken bås de hører hjemme i. Stykket handler om "svart" som politisk begrep, hvor alvoret bare såvidt kan skimtes bak en god porsjon ironi og humor.

"Integrert som faen" hadde nypremiere på Parkteatret på Grünerløkka forrige torsdag, men det blir flere anledninger til å få med seg den fargesprakende forestillingen framover mot jul.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.