Intens etterforskning i kirken denne helgen

F.v: Christine Egebakken, Emil Tobias Langhus Bye og Magnus Huuse.

F.v: Christine Egebakken, Emil Tobias Langhus Bye og Magnus Huuse.

Hele 604 menigheter i Norge arrangerte ”Tårnagenthelg” denne helgen, og vi fikk komme på besøk da 55 8-åringer samlet seg i Bekkelaget kirke.

BEKKELAGET: I likhet med agentene fra den populære barneserien «Tårnagentene» fikk barna løse oppdrag og mysterier. De fikk også dra på skattejakt for å utforske kirken.

KLIKK HER, OG SE BILDESERIE! Tårnagenter i Bekkelaget kirke

Prosjektet er ment som et ledd i trosopplæringen for barn i den norske kirke, og formålet er at barna skal bli kjent med kristne symboler og hva kristendommen kan innebære på en morsom og spennende måte.

Ekte agenter

Da barna ankom fikk de tildelt både lommelykter og forstørrelsesglass. De fikk også agentbevis stemplet med eget fingeravtrykk før de satte i gang med å løse diverse oppdrag og mysterier i kirken.

Etter noen timer intens etterforskning av alvorlige saker som for eksempel savnede kirkegjenstander var barna slitne, men fornøyd.

- Det var skikkelig kult at vi fikk være agenter på ordentlig, sier Magnus Huuse.

- Mysterier og skattejakt er det beste jeg vet!

- Det var litt kaldt, men det var veldig spennende, sier Emil Tobias Langhus Bye.

Her er det full fart!

Monica Beckstrøm fra Ryenberget menighet synes det var utrolig morsomt å observere barna løse alle oppgavene de fikk.

- Det er mange forventningsfulle barn som kommer hit og det blir veldig intenst med femti stykker på en gang. Her er det full fart! Jeg tror nok de synes det var veldig morsomt å få ekte agentbevis med fingertrykk på. En gutt kom bort til meg og sa at han digget å være tårnagent. Sånt blir jeg veldig glad av.

Hvis du ikke fikk vært med på Tårnagenthelg i år så vil det bli arrangert nasjonale Tårnagenthelger for 8-åringer hver vinter framover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.