RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Internasjonal huskonsert

Søndag er det klart for årets andre utgave av Nordstrand Huskonserter.

Nordstrand: Det blir internasjonal "vårkonsert" i Nordstrandhuset søndag, sier Tor Guttu fra huskonsertkomiteen.

- Er det kanskje i anledning av klimaforverringen? Vi har jo dessverre hatt nesten sammenhengende vår siden forrige huskonsert, iallfall ingen vinter å snakke om.

- Nåvel, vi har kalt den det fordi programmet er lett og lystig, og det er jo slik våren ofte skildres i musikken, om ikke akkurat i norsk musikk. Men våre komponister søndag har ikke hatt våren i tankene.

- Og hvem er så "våre komponister"?

- Fliflet Bræin, Haydn, Weber og en jubilant. Nærmere bestemt: den unge Fliflet Bræin (sogar med opus 1), den unge Weber (med klarinettkvintetten fra 1811 og et par år frem), den eldre Haydn (med strykekvartett nr. 78 av i alt 83) og en enda eldre jubilant.

- Som er?

- Det får man vite og høre søndag. Det er ikke Geirr Tveitt. Ham skal vi forsøke å feire til høsten. Komponist- og dikterjubileer er for øvrig i skuddet som aldri før. Ikke rart, siden det falt seg slik at mange store nordmenn døde mellom 1905 og 1910 og noen ble født i årene omkring 1810. Minnes og feirer vi sånt, holder vi oss i ånde som nordmenn. Huskonsertene har alltid være vare for komponistjubileer.

- Men søndagens jubilant?

- Er ikke norsk. Men be nå bare folk om å komme, så skal de få høre, som sagt.

- Vi har nesten glemt musikerne i denne åndfulle samtalen

- Bra du sa fra. Jo, vi får storfint besøk av fem musikere fra Den Norske Operas orkester, med konsertmester Ole Bøhn i spissen. Han har med seg fiolinkollega Maciej Frajzyk, bratsjisten Mark Tukh, cellisten Voitech Novak og klarinettisten Andjei Maevski fra henholdsvis Polen, Russland, Tsjekkia og Kasakhstan.

- Litt av et beite, ville vi sagt hvis det var jazzkonsert!

- Si det likevel, for det er så sant som det er sagt.

- Kåsør og pause og utlodning og trekning er vel stadig faste innslag. Og kåsøren denne gang er kanskje ? - Ja, nettopp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere