RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hele klassen er engasjert i prosjektet og til neste år håper de å kunne reise på tur for å besøke noen av elevene de samarbeider med. Foto: Øystein Dahl Johansen
Hele klassen er engasjert i prosjektet og til neste år håper de å kunne reise på tur for å besøke noen av elevene de samarbeider med. Foto: Øystein Dahl Johansen

Internasjonal læring

Elever på Høyenhall skole samarbeider med elever i seks andre land for å lære om andres kulturer.

HØYENHALL: – Ideen er at vi skal lære om andre kulturer og lære engelsk, sier Salman Ahmed og Marthe Bakjord som begge går i åttende klasse på Høyenhall skole.

De er i ferd med å avslutte det andre av fire semester i EUs Comenius-program «Changing stories to change our mind».

Skolen fikk i fjor høst 200.000 kroner til deltakelse i programmet som har som mål å styrke den europeiske dimensjonen i opplæringen ved å tilrettelegge for prosjektsamarbeid på tvers av landegrenser.

Vandrehistorie

Elvene på Høyenhall samarbeider med elever på Island, i Finland, Tyrkia, Italia, Spania og Irland om prosjektet. Den siste uken i hver måned utveksler elevene historier om hva som har skjedd siden sist. Elvene har også laget en historie med bilder og lyd som de har delt med de andre elevene.

Nå har elvene fra Høyenhall fått venner i andre land som de har kontakt med på e-post eller chat.

I vår har elevene jobbet på en såkalt rolling storry, hvor elevene i hvert land starter på en historie før de sender den videre slik at de andre kan skrive resten.

– Vi hadde jo tenkt litt videre, men historien ble ikke helt som vi hadde planlagt, men det ble bra, sier Salman Ahmed og Marthe Bakjord.

Vil reise og møtes

Nå håper elevene og lærer Inger Louise Sandsdalen at de skal få mulighet til å reise til et av de andre landene på slutten av prosjektet til neste år.

– Jeg håper litt på Spania siden vi har spanskklasse på skolen, sier Salman.

I prosjektmidlene ligger det penger til at ti elever reiser, men klassen går nå i gang med lotteri og innsamling for å skaffe resten til veie.

Skal lage avis

Til høsten starter også elevene på Høyenhall som journalister. De skal levere lokale kultur- og sportsnyheter til elevene i de andre landene.

– Vi skal sette det sammen til en felles avis, sier Salman Ahmed.

For elevene er deltakelsen i prosjektet lærerikt og læreren merker godt hvor motiverte de er.

– Jeg opplever at elvene får en annen motivasjon for å lære engelsk og hele klassen er engasjert, foreller lærer Inger Louise Sandsdalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere