*Nettavisen* Nyheter.

Internasjonal Middelalderfesival

på hest: Både dyr og mennesker bidrar til den komplette middelalderstemninga. FOTO: MIDDELALDERFESTIVALEN

Middelalderfestivalen ved vannspeilet er et sikkert vårtegn. I år står blant annet gjøglerskole, langbueskyting og arkeologiske utgravninger på plakaten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det kan bli dramastisk i Middelalderparken til helga. Her fra en tidligere festival. FOTO: MIDDELALDERFESTIVALEN

Klikk på bildet for å forstørre.

SPENT: Henrik Høie (t.h), Cathrine Kleivdal og Trond Sørlundsengen gleder seg til helgas middelalderfestival. FOTO: KJERSTI LERKERØD

MIDDELALDERPARKEN: - Konseptet er mye av det samme som tidligere, men markedet blir en del større, sier medarrangør Henrik Høie.

Sammen med Cathrine Kleivdal og Trond Sørlundsengen jobber han med siste innspurt før festivalen åpner dørene lørdag 20. juni. Da blir det teater, fakirer og historiske omvisninger, fortellerstund, fekteoppvisning og narrer til og med søndag ettermiddag.

- Vi har fått til et samarbeid med Middelalderfestivalene i Hamar og Tønsberg om å få utenlandske artister hit. Det vil heve kvaliteten, sier Høie, som særlig gleder seg til det svenske bandet Patrask.

Kleivdal vil gjerne trekke fram prinsesse-, ridder-, og gjøglerskolene som arrangeres begge dager, og understreker at jenter også kan prøve seg som riddere.

Festivalen skal passe for både barn og voksne.

- Festivalen har et familiepreg, men i fjor var to tredjedeler av deltakerne voksne, sier Høie.

Dørene åpner klokka 11 begge dager, og festivalen fortsetter utover ettermiddagen.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.