*Nettavisen* Nyheter.

Internasjonal solidaritet

I forbindelse med dagens Operasjon Dagsverk (OD), har Brannfjell skole denne uken arrangert "internasjonal uke".

Brannfjell: Det yrer av liv på Brannfjell skole. Det er internasjonal uke, og elevene har akkurat vært i skolens aula hvor de har hørt en nepalsk jente fortelle om de vanskelige forholdene i hjemlandet. Pengene fra årets OD skal gå til krigsrammede ungdom i Nepal.

Kunnskap om urettferdighet

OD organiserer hvert år en internasjonal uke for å øke bevisstheten hos norske skoleelever når det gjelder internasjonal solidaritet.

I år valgt Brannfjell skole en ny vri for å markere den internasjonale uken.

I sin evaluering vil jo regjeringen at vi skal ta tak i dette og gjøre noe skikkelig ut av tematikken rundt OD, forteller Hanne S. Holum, som er lærer ved Brannfjell skole og initiativtaker for den internasjonale uken på skolen.

Jeg fikk en oppfordring fra en venninne i Operasjon Dagsverk om å ta initiativ til å arrangere denne uken. OD dreier seg om holdningsskapende arbeid, like mye som det at ungdommen samler inn penger, forklarer den engasjerte læreren.

Ulike kurs

Vi har jo alltid arbeidet med temaene i OD i foregående år, men vi har ikke hatt internasjonal uke slik som denne, forklarer Holum. Nytt av i år er at skolen arrangerer ulike kurs som elevene kan melde seg på. Kursene går over flere dager og i går viste elevene fram resultatet av kursene i form av fremføringer og utstillinger. Elevene kunne blant annet lære seg å danse merengue, de kunne melde seg på afrikansk trommekurs, jentene kunne lære seg selvforsvar, der var eksotiske kokkekurs og andre igjen fikk mulighet til å lære seg den brasilianske kampsporten/dansen Capoeira. Skolens hadde mangt å tilby elevene, noe for enhver smak.

Instruktørene består stort sett av lærere fra skolen vår, men noen kommer også utenfra og hjelper på frivillig basis, forteller Holum. Hun får ikke fullrost innsatsen til lærere, frivillige og ikke minst elevene ved skolen. Det er jo utrolig hvor hjelpsomme og snille folk er, sier Holum og legger til at selv om det var en krevende oppgave å organisere denne uken så håper hun at dette nå blir en årlig tradisjon.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.