*Nettavisen* Nyheter.

Internasjonal toppdommer i spissen

Arne Wallann (30) ble norgesmester i 2009, og satser på å ta flere medaljer både nasjonalt og internasjonalt for Sakura karateklubb. Alle foto: Carina Alice Bredesen

Spennende karatesatsing på Holmenkollen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nestleder i Sakura karateklubb, Øistein Haagensen understreker at det er meget godt miljø i klubben, og han trives veldig godt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Robert Hamara er leder og hovedtrener i Sakura karateklubb.

HOLMENKOLLEN: I gymsalen på Grindbakken skole holder Sakura karateklubb til. Og klubben ledes med stø hånd av Robert Hamara (51).

– Det var på tide det kom en karateklubb på Holmenkollen, smiler Hamara, som er innflytter fra Polen for over tjue år siden.

Inspirerende

Han er har bred idrettsutdannelse, og er også en anerkjent toppdommer internasjonalt. I tillegg er Hamara gradert til sjette dan (på sort belte), og jobber i Norges Kampsportforbund.

– Det er kjempeinspirerende å ha en trener som er ranket som en av de beste dommerne i verden. Vi er alltid oppdatert på regelverket og det er veldig viktig, sier nestleder i Sakura karateklubb, Øistein Haagensen.

Oppfølging

Klubben tilbyr trening til alle aldre og nivåer, men det legges også til rette for å satse skikkelig for dem som ønsker det.

– Vi jobber for å få flere norske utøvere i verdenstoppen, slik vi har i taekwondo. Men det er vel så viktig å gi et aktivitetstilbud til mosjonister også, sier Hamara.

– Og med Roberts erfaring, får vi veldig, veldig bra oppfølging, legger Haagensen til.

Norgesmester

Arne Wallann (30) er en av Sakuras utøvere som satser. Han ble norgesmester i 2009, og har ikke tapt en eneste konkurranse siden da.

– Jeg satser på mønsterkonkurranse (kata), og jeg er så heldig at jeg har klart å ta medaljer både i Norge og utlandet, sier Wallann.

– Og det er mye takker være Robert at jeg har utviklet meg så mye i løpet av de seks årene jeg har trent med Sakura, legger 30-åringen til.

Godt miljø

Og i regionsstevnet i karate tidligere i høst, sanket flere av klubbens yngre utøvere gode resultater.

– Vi har også trening for barn og foreldre sammen, og det er et veldig godt miljø i klubben, sier Haagensen, som selv trener med sin sønn.

Det eneste Sakura mangler er egen hall. De benytter gymsalen på Grindbakken skole, men det er ikke optimalt.

– Det hadde vært kjempefint å få egen hall, kanskje i tilknytning til idrettsparken til Njård, sier Hamara.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.