RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sandra og Erik Bredesen hører stadig vekk at de har besøk i hekken. Her viser datteren hvor snylteren pleier å sitte. Foto: Helene Falstad
Sandra og Erik Bredesen hører stadig vekk at de har besøk i hekken. Her viser datteren hvor snylteren pleier å sitte. Foto: Helene Falstad

Internettsnylter i hekken

Familien Bredesen i Grasveien på Manglerud har oppdaget en internettsnylter i hekken.

MANGLERUD: Denne familien er en av mange som opplever ubudne gjester som snylter på internett. Dette er og forblir et problem så lenge internett-tilgangen ikke er sikret. Hos familien Bredesen dukker det stadig opp en gutt i hekken.

– Han har sittet der nesten hver dag siden påsken. Det er tydelig at han fisker etter trådløse nettverk, forklarer mor i huset, Kristin Bredesen.

Mannen hennes, Erik Bredesen, anntar at han bruker telefonen til å koble seg på internett for så å bruke kommunikasjonssystemer som Skype for å ringe familie og beskjente.

Merkelig adferd

Det var allerede tidlig i april at gutten ble observert i hekken utenfor rekkehusene i Grasveien. Det var den yngste datteren, Sandra Bredesen (13), som først stusset over den mystiske adferden.

– Det regnet ute, men allikevel satt han på det våte gresset rett bak hekken vår og pratet i mobiltelefonen. Jeg syntes det var rart at han ikke satt seg på benken på andre siden av veien, forklarer hun og legger til at tanken som slo henne først var planlegging av innbrudd.

– Det var påskeferie og vi skulle reise på hytta. Da jeg oppdaget han like før vi skulle reise trodde jeg han planla innbrudd. Man kan jo aldri vite, sier hun.

Kjent i nabolaget

Det var ikke bare Sandra som reagerte på guttens adferd. Flere naboer holdt øye med gutten og familien hans som stadig vekk besøkte hekken til familien Bredesen.

– Naboen var allerede klar over problemet da jeg tok det opp med han, forteller pappa Bredesen.

– En gang tok de med seg campingstoler også, legger datteren Sandra til.

Da Nordstrands Blad søkte etter trådløse nettverk utenfor rekkehuset til familien Bredesen kom det opp elleve forskjellige nett, ikke alle viste seg å være passordbeskyttet.

Ubehagelig for ungene

Erik Bredesen har nå sikret nettilgangen, men familien får allikevel besøk i hekken.

– Han dukker stadig opp, det er tydeligvis gode signaler rundt rekka vår. Det er greit nok å surfe harmløst på nettet en gang i blant, men når han har blitt en fast bruker med besøkstid på opptil flere timer om gangen blir vi lei. Det er ikke lenger greit når ungene synes nærværet er ubehagelig, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere