RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Intet avgjort i Tingstuveien 31

I et oppslag i Ullern Avis 27.10 og på nettutgaven omtales planer om nybygg i Tingstuveien 31 på en måte som krever noe presisering.

Siden 1984 er den aktuelle delen av Tingstuveien regulert til byggeområde for kontor, mens en ny gangvei er regulert inn langs jernbanen. Dette er fakta Plan- og bygningsetaten må forholde seg til som grunnlag for nye planinitiativ og/eller planforslag. Etaten har også plikt til å forholde seg til og fremme innkomne reguleringsforslag for politisk behandling, uavhengig om hva etaten måtte mene om saken.

Planinitiativ om bygging av nytt kontorbygg ble mottatt i februar i år. Den videre prosessen har fulgt helt normale rutiner: innhenting av kommentarer fra en rekke kommunale etater, bydelsutvalget og, i dette tilfellet, Jernbaneverket. Planen er senere endret, slik at det nå ikke omfatter en del av regulert trafikkområde/jernbane.

En intervjuet person har misforstått når han reagerer på ”den korte tidsfristen til uttalelse i denne komplekse saken” og sier han har bedt etaten om at det blir satt ny tidsfrist. Ved private planinitiativ er det forslagstiller som har ansvar for å kunngjøre oppstart av reguleringsplanarbeid, og ønske om utsettelse av frist må rettes dit. Plan- og bygningsetaten har ikke anledning til å utsette fristen. 3 ukers uttalefrist er for øvrig det vanlige ved oppstartskunngjøringer.

Neste skritt i saken nå er at forslagstiller utarbeider en planskisse, dvs. en mer detaljert plan med avklaringer og presiseringer. I vurderingen av den vil Plan- og bygningsetaten selvsagt innhente uttalelser også fra Brann- og redningsetaten og Bymiljøetaten, Divisjon Samferdsel. Plan- og bygningsetaten vil også sørge for en grundig trafikkutredning for området. Basert på alt dette vil etaten gi sine videre føringer til planen.

Prosessen ender med innsendelse av et formelt reguleringsplanforslag til Plan- og bygningsetaten. Planforslaget vil deretter bli lagt ut til offentlig ettersyn i minst 6 uker. Det blir kunngjort på vanlig måte, og saksdokumentene vil være tilgjengelig for alle interesserte. I høringsperioden vil kommunale etater, bydelsutvalg, andre instanser og publikum kunne fremme synspunkter og uttalelser. De blir vurdert av Plan- og bygningsetaten før planforslaget, med vår endelige anbefaling, blir oversendt til politisk behandling og vedtak. Alle innkomne uttalelser fra høringsperioden vil følge med saken til bystyret.

Med andre ord, ingen vet i dag hva som blir det endelige resultatet.Dagny Gärtner Hovig

informasjonssjef, Plan- og bygningsetaten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere