*Nettavisen* Nyheter.

Intimkonsert i fjernvarmeanlegg

Snart plateaktuelle Susanne Sundfør, som mange sammenligner med musikere som Joni Mitchell og Ane Brun, ga en forsmak på årets Øyafestival.

Musikalske smakebiter fra årets utgave av Øyafestivalen ble servert i særdeles uvante omgivelser i dag.

SKØYEN: Det var på Skøyen Fjernvarmeanlegg, flere hundre meter inn i et berg, at musikeren Susanne Sundfør viste noe av det Øya-puplikummet kan vente seg i august.

Den snart plateaktuelle artisten ga de bunkerslignende lokalene nydelig musikalsk gjenklang, i anledning lanseringen av Øyafestivalens nye samarbeidspartner. I går ble det nemlig kjent at Hafslund er Øyas aller første generalsponsor.

– Grønneste festival

Representanter fra Hafslund håper folk får andre assosiasjoner enn høye strømpriser når selskapet nå har blitt Øyafestivalens generalsponsor.

PR-sjef for Øyafestivalen, Jonas Prangerød, lover at den miljøprofilerte musikkfestivalen skal blir enda grønnere i det blodferske samarbeidet.

– I samarbeid med Hafslund er et av målene med årets Øyafestival at strømforsyningen kommer fra hundre prosent miljøstrøm, og ikke fra dieseldrevne strømaggregat, forteller Prangerød.

PR-sjefen tror god strømforsyning i Middelalderparken kan åpne for flere arrangementer utover Øyafestivalen.

Les også: Øyafestivalen er verdens beste på miljø.

– Ren festivalenergi

Nylig kåret den europeiske festivalorganisasjonen Yourope Øyafestivalen til Europas mest miljøvennlige festival, og i desember kåret Grønn Hverdag Øyafestivalen til Oslos grønneste virksomhet.

Men Prangerød hviler ikke på laubærene av den grunn.

– Det skal være ren festivalenergi. I år kommer vi til å legge lista enda høyere. Man kommer med nye ideer for å bli bedre hele tiden, forsikrer han.

Les alt om Øyafestivalen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.