RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Intimt på Haugerud


Joakim Skajaa og Arild Eriksen vant arkitektkonkurransen for Haugerud med forslaget "Shuffle".
Joakim Skajaa og Arild Eriksen vant arkitektkonkurransen for Haugerud med forslaget "Shuffle".
Vinneren av arkitektkonkurransen om Haugerud senter er kåret.

HAUGERUD: Bærekraftig arkitektur og nye, intime møteplasser er stikkordene i vinnerprosjektet i Europan 10. Arkitektkonkurransen har tatt for seg Haugerud senter, og i går ble prosjektet «Shuffle» utropt til vinner.

Bak prosjektet står de norske arkitektene Joakim Skajaa og Arild Eriksen. De mener morgendagens drabantbyer kan utvikles som økologiske og fremtidsrettede boligområder.

Intimt

Visjonen bak vinnerprosjektet er å gi Haugerud en ny identitet gjennom bærekraftig arkitektur og nye intime møteplasser.

Skajaa og Eriksen ser for seg en revitalisert drabantby som fremhever Haugeruds eksistende kvaliteter – grønne omgivelser skjermet for biltrafikk, godt offentlig kollektivtilbud og eksisterende parsellhager som kan utvikles.

– Her ligger alt til rette for fremtidens boliger, konkluderes det.

Landsby

Arkitektene ønsker at nye bygg på Haugerud skal kunne organiseres som mindre enheter i tette tun, med nye felles uterom som tar hensyn til både landskap og vegetasjon. Disse intime møteplassene vil forsterke Haugeruds nye identitet.

Juryen har spesielt rost vinnerprosjektet for å tolke de tradisjonelle norske tunene på en ny måte. «Shuffle» skaper en landsbyaktig atmosfære, med bygg som kan huse både boliger og offentlige funksjoner i nærmiljøet.

– Dette utviser et stort potensial for attraktiv byfornyelse, mener juryen.

Byutvikling

Europan er ingen forpliktende arkitektkonkurranse bestilt av utbyggere, og dermed er det ikke gitt at Haugeruds framtid blir lik den på tegnebordet til Skajaa og Eriksen.

Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) skriver i en pressemelding at de likevel ser stor verdi i å invitere unge arkitekter fra hele Europa til å påvirke stedsutviklingen i fremtiden.

– Etaten tar del i nye tendenser ved å delta i et europeisk forum for arkitektur og byplanlegging, som gir økt forståelse og kunnskap om kompliserte plan- og utviklingsprosesser, opplyser etaten i pressemeldingen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere