Intimtkonsert med sangveteran

Oslo indre øst har fått en ny intimscene på Galgeberg. Og lørdag fylles café Cito av sang- legenden Åse Wentzel.

GALGEBERG: Jeg er ikke nervøs, jeg har kommet over det der nå, ler Åse Wentzel over en kaffekopp på café Cito.
Stedet har kun 36 sitteplasser, men hver lørdag kveld fylles både disse og mer til med musikkentusiaster i alle aldre.

Stort lite sted

Jeg synes det er bare hyggelig, sier den 83-årige sangfuglen, som er totalt blottet for stjernenykker.
Jeg spilte i Ibsenhuset (Skien journ. anm.), og da hadde jeg 36 musikere med meg på scenen, men jeg synes det er like koselig å spille her. Det spiller ingen rolle om det er 36 eller bare én på scenen, det er stemningen som er det viktigste, sier hun ivrig.
Det er musiker Kay Hartvigsen som har tatt initiativet til å skape et eget musikkmiljø på Cito. Med god støtte fra innehaver Morteza Fatehi har det allerede blitt et unikt miljø på den lille cafeen.
Jeg gikk rundt på cafeene på østkanten, men det var litt lunken interesse for å lage en musikkcafé. Helt til jeg kom hit. Morteza var genuint interessert, og har vært det hele tiden. Han er en gentlemann, så folk liker seg godt her, sier Hartvigsen, som nekter å flytte musikkmiljøet til større lokaler.
Nei, vi skal være her. Cito skal bygges opp med et godt miljø, det er ikke hvem som helst som får spille på Cito, sier han.

Mimrestund

Både Hartvigsen og Åse Wentzel er innflyttere til Oslo, fra henholdsvis Kristiansand og Trøndelag. Wentzel har imidlertid tilbragt rundt 60 av sine 83 år i Oslo indre øst, og føler seg som en ekte østkantborger fra sin bolig på Lille Tøyen. Derfor er det ekstra spesielt for henne å kunne synge på Cito.
Det er mange stamgjester her, og det er veldig hyggelig. Vi kjenner igjen gjestene, så vi vet hva vi skal spille, sier hun og frister med slagere som "Et brev med tre kjærlige ord", "Gull og grønne skoger" og "Syng og le".
Det er nydelige melodier, og mange av dem som tilhører min generasjon har jo minner fra sin ungdomstid til disse sangene. Det synes jeg er veldig hyggelig, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag