Gå til sidens hovedinnhold

Invaderes av rotter

Karlstua borettslag har brukt 150 000 kroner på skadedyrsbekjempelse de siste 3-4 årene.

HAUGERUD: Men så lenge folk fortsetter å mate fuglene på Haugerud t-banestasjon, er borettslaget like langt. Boligblokkene ligger få meter fra stasjonen, og har i flere år slitt med rotter i fellesgarasjen i kjelleren. Når folk legger ut brødrester til fuglene, er det like gjerne rottene som forsyner seg av det.

Fortvilet situasjon

- Jeg tror det skyldes ubetenksomhet. Folk tenker simpelten ikke. Vi er i en fortvilet situasjon, hvor vi står maktesløse overfor problemet, sier styreleder Peter Rehling Qvistgaard i Karlstua borettslag.

Han forteller at beboerne naturlig nok er svært lei av å ha rotter i kjelleren.. Fuglematinga fører også til at duene stortrives i området, og oppholder seg på innsiden av balkongpersiennene.

- Jeg får hele tiden mail fra beboere om dette, og vi behandler slike saker i hvert eneste styremøte, sier Qvistgaard.

Setter ut rottegift

Etter at borettslaget begynte å sette ut spesialtilpassede bokser med rottegift, har problemet blitt mindre. Men tiltakene er dyre og lite effektive ettersom rottene stadig har tilgang på ny mat som legges ut.

- Jeg ønsker ikke å diskriminere noen, men det er gjerne eldre damer som tømmer brødposen på vei til t-banen. Jeg flyttet inn i 1996, og vi har hatt dette problemet så lenge jeg kan huske, sier han.

Nå ser Qvistgaard ingen annen utvei enn å begynne å filme de som mater fuglene, for så å politianmelde dem.

- Jeg går til avisen for å få oppmerksomhet rundt dette, men ellers har jeg ingen andre måter å ta det opp på. Vi må bli kvitt problemet, og jeg har allerede forsøkt å kontakte bydelen, sier han.

Qvistgaard ønsker også at det settes opp skilt med mating forbudt på t-baneområdet.

- Jeg er redd dette kan bli en rotteplage som utvikler seg i enda større omfang, sier Peter Rehling Qvistgaard.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene