*Nettavisen* Nyheter.

Invitasjon til fest som brobygger

Søndre Nordstrand bydel har den gamle steinbroen på Hauketo i sin logo. Et symbol på betydningen av brobygging. Den islamske ahmadiyya-menigeten i bydelen bruker Eid-fest som brobygger.

Prinsdal: Vi vil med denne festen vise litt av hvordan vi feirer vår jul, men samtidig forsøke å knytte bånd mellom representanter for etnisk norske og det dere representerer og oss som er knyttet til islam, sa Tahir Mahmood fra Prinsdal som ønsket velkommen på vegne av amadiyya-menigheten i Søndre Nordstrand og Follo.

Menigheten har flere ganger hatt slike samlinger, og det ble derfor flere som sa takk for sist da de kom. Ove Bevolden fra Holmlia Sportsklubb, politiet på Holmlia, BU-leder Teddy Kjendlie, bydelsdirektør Turid Glærum, BU-sekretær Mette Fjellstad, nestleder i BU, Rupinder Bains, representanter for biblioteket og Holmlia kirke for å ha nevnt noen fikk både en opplevelse av hvordan den islamske Eid-festen er og fikk høre om hvordan ahmadiyya-menigheten gjennom mange år har forsøkt å knytte bånd i sitt nærområde. Og til enhver fest hører god bevertning. For de fleste var vel flere av rettene ukjente, men ansiktsuttrykk og samtalene rundt bordene fortalte om at dette smakte.

Dugnad

For de fleste innvandrere er den norske dugnaden et ukjent begrep. Men Ahmadiyya har forstått at dette er en fin måte å få kontakt på. Mange fikk sikkert med seg oppryddingen i Frognerparken 1. nyttårsdag. Og en lokal oppgave vi nylig har tatt på oss, var flytting for en gammel dame i Høgåsveien i Prinsdal, fortalte Mahmood.

Idretten

Ove Bevolden i Holmlia Sportsklubb kunne fortelle at 70% av de som er i Holmlia fotball, har fremmedspråklig bakgrunn. Vi er stolt av å bo på Holmlia, og vi er stolt av det vi får til her. Og dette står vi sammen om, sa han.

I begynnelsen av juni skal sportsklubben ha et større arrangement på Holmlia, og dette har nettopp sin bakgrunn i å knytte forbindelser og vennskap. Nadia Marielle Mouacim fortalte om sitt prosjekt - motdokumentaren til "Naive Norge, filmen om Holmlia som før jul skapte bølger. Kom med forslag til hva vi bør ha med, var hennes oppfordring.

Mange hadde noe på hjertet, og alle ga uttrykk for hvor bra det er å komme sammen på tvers av skillelinjer, tro og bakgrunn.

Derfor sikkert ikke siste gang det har vært Eid-fest i Prinsdal Velhus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag