RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inviterer alle til fest


Aktivitetsansvarlig Marianne Hsu og senterleder Jo Morten Weider gleder seg til å feire tiårsjubileet med ungdommer og frivillige neste uke.
Aktivitetsansvarlig Marianne Hsu og senterleder Jo Morten Weider gleder seg til å feire tiårsjubileet med ungdommer og frivillige neste uke. Foto: Alle foto: Cathrine Brynildsen
— Vi fyrer opp grillen, spiller bra musikk, og mye mer. Det blir en bra fest! sier Jo Morten Weider.

MORTENSRUD: Onsdag er det ti år siden Røde Kors Ressurssenter åpnet dørene på Mortensrud. Det blir det fest av.


Jo Morten Weider snakker om vårens høydepunkt på Røde Kors Ressurssenter på Mortensrud. Onsdag klokken 17 fyres grillene opp, og festen varer til dørene stenger rundt klokken 22.

  —Vi gleder oss til å se både ungdommer, familiemedlemmer og frivillige her, smiler senterlederen.

Les også: Han vil ha fart på ungdommene

Lokal møteplass

Bydel Søndre Nordstrand har størst andel ungdom i Oslo, og mange har flerkulturell bakgrunn. På ressurssenteret kan de unge møtes, gjøre lekser, spille spill eller bare prate. Senterlederen er glad for å kunne tilby noe han ser at ungdommene trenger.

  — Vi vet at unge i Oslo ønsker seg flere steder som dette. Per i dag er det fire slike sentere i Oslo, og to av dem brukes av unge fra hele byen. Her er det mest lokalt, sier han.

Les også: — Ungdommens storstue

— Flotte frivillige

Aktivitetsleder Marianne Hsu forteller at de frivillige er senterets viktigste ressurs.

  — Vi har nesten 70 frivillige, som deltar med alt fra samtale til leksehjelp. De har et genuint ønske om å bidra med noe, og vi ser at ungdommene våre setter pris på dem, forteller hun.

Aldersspennet på de frivillige strekker seg fra 18 til 73 år. Felles for dem alle er at de bryr seg om de unge.

 — Mange av ungdommene blir overrasket når vi forteller at de voksne ikke får betalt. Det inspirerer. Flere unge med bakgrunn herfra har kommet tilbake som frivillige når de ble gamle nok.

Les også: Frivillige søker flere frivillige

Godt besøkt

På årsbasis har senteret rundt 14 000 besøk. Hver dag er mellom 50 og 70 ungdommer innom. Særlig er det mange jenter som kommer for å prate, spille spill eller slappe av. Det gleder senterlederen.

  — Jenter er ofte underrepresentert i uorganserte fritidstilbud som dette. Da er det ekstra hyggelig at de setter å stor pris på oss, sier Weider.

Les også: Oslojenter mest deprimert

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere