RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inviterer eldre på datakurs


 
 
I løpet av uken kan eldre i nærområdet introduseres for en ny virkelighet på Høyenhall ungdomsskole.

HØYENHALL: De fire niendeklassingene Marius Magnussen, Martin Ormberg, Henrik Hove og Sondre Grønlie inviterer nærområdets eldre til datakurs. Datakurset holdes i forbindelse med skolens elevbedriftsuke.

Klassetur

Pengene elevene tjener i løpet av uken skal brukes på klassetur. Etter avstemning i klasserommet ble det klart at elevene ønsket seg til Ljom og Sjåk i Gudbrandsdalen, fremfor både Polen og Bergen.

I stedet for den klassiske historieturen med Hvite busser til Auschwitz, blir det altså en gymnastikktur med rafting, juving og klatring på agendaen.

Ikke "bollebedrift"

Marius Magnussen forteller at de ikke ønsket å lage en typisk "bollebedrift".

- Ideen kom når jeg satt sammen med mormor. Jeg kom på at jeg burde lære henne å bruke PC og tenkte umiddelbart på elevbedriften, forteller Marius.

Venner og kjente har kunnet kjøpe seg inn i bedriften ved å investere 50 kroner i andelsbrev. Ved et eventuelt overskudd vil femtilappen tilbakebetales.

- Vi gjennomførte nettopp en markedsundersøkelse. Det viser seg at de eneste i nærområdet som har et lignende tilbud er Manglerud eldresenter, men de tar 800 kroner for fire timer, mens vi tar 200 for tre, sier Marius.

Praktisk bruk av PC

På datakurset vil de eldre bli lært opp i praktisk bruk av PC med hovedfokus på internett.

- Vi skal lære de å sende mail, bruke Word, nettbank og internett, forteller gutta.

Før datakurset starter skal elevene ha en gjennomkjøring av kurset, hvor lærerne skal late som om de ikke har brukt PC tidligere. Nå ser de frem til å introdusere nærområdets eldre til sin teknologiske virkelighet.

- Vi ønsker å dele våre kunnskaper med de eldre. Jeg er lei av kakelotterier, sier Henrik Hove.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere