Inviterer til Bislett-fest

Steinar Hoen, Vibeke Jarness (t.v.) og Anne Mette Undlien ser frem til friidrettsfest på Bislett.

Steinar Hoen, Vibeke Jarness (t.v.) og Anne Mette Undlien ser frem til friidrettsfest på Bislett.

Asafa Powell & Co. løper fredag i gang det som blir en knallhelg for friidrettsfolket på Bislett.

Ezinne Okparaebo skal løpe 100 meter.

BISLETT: – Det blir litt av hvert her til helgen. Fredag er det Bislett Games, og så er det Donald Duck Games som gjelder. Lørdag er det friidrettsstevne for barn i alderen 10 til 13 år, og søndag er det åpen familiedag, sier Bislett-general Steinar Hoen.

Sammen med Vibeke Jarness og Anne Mette Undlien i Bislett Alliansen ser den tidligere høydehopperen frem til folkefest på friidrettens nasjonalarena.

– Det er alltid mye fokus på oss før stevnet, i alle fall etter Eurovision ble ferdig. Med Usain Bolt hadde vi fylt stadion lett, men det bør uansett bli bortimot fullt, mener Hoen, Jarness og Undlien.

Spennende 100 meter

De synes det er stas at Norge har med mange sterke utøvere denne gangen.

– Vi har med mange gode fra Norge. Før var det kanskje slik at de fikk være med fordi det ble arrangert her, men nå har de også fortjent plassen. Det er blant annet mange Oslo-utøvere som er i vinden, sier Hoen.

Samboerparet Andreas Thorkildsen og Christina Vukicevic (Vinderen) er selvsagt blant de norske trekkplastrene, og Grorud-jenta Ezinne Okparaebo blir spennende å følge på 100 meter.

Den nordmannen som flest øyne verden rundt kommer til å følge, blir uansett Jaysuma Ndure – som skal bryne seg på supersprinteren Powell på mennenes 100-meter.


– Det blir som vanlig kremøvelsen. Jeg håper «Jays» kommer under ti blank, og at han blir topp tre, sier Hoen.

Flere rekordforsøk

Bislett Games er nok en gang med i toppserien i friidrett, IAAF Diamond League, og Oslo er denne gang først ut av Europas arrangørsteder. I år kan det bli satt verdensrekord nummer 70 på Bislett.

– Det blir verdensrekordforsøk på 800 meter. Der er det to unggutter som skal prøve å ta Wilson Kipketers gamle rekord, forteller Hoen.

Kipketers 1.41,11 har stått som verdendesrekord siden 1997, men David Rudisha og Abubaker Kaki har begge planer om å ta rekorden fredag.

Ifølge NTB kan også den norske rekorden i spyd ryke, der Andreas Thorkildsen har planer om å forbedre sitt eget rekordkast på 91,59 meter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Sport

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag