RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inviterer til feiring med cricket


Koordinator ved Gran nærmiljøsenter Groruddalssatsingen Sarvo Martin (bak), lagleder i Lions cricketklubb Saqib Khan og SALTO-koordinator i Bydel Stovner Tove Christiansen.
Koordinator ved Gran nærmiljøsenter Groruddalssatsingen Sarvo Martin (bak), lagleder i Lions cricketklubb Saqib Khan og SALTO-koordinator i Bydel Stovner Tove Christiansen.
I år kan du feire Sankthansaften med cricket på Rommensletta.

ROMMENSLETTA: Bydelene Alna og Stovner vil sammen med Norges Cricketforbund arrangere cricketturnering på Rommensletta sankthansaften.

Turneringen har fått navnet "St. Hans Cup Groruddalen" og skal bli en årlig begivenhet, med vandrepokal til vinneren.

Vi ønsker å starte en ny tradisjon denne dagen. Mange ikke-etniske nordmenn mangler et forhold til sankthansaften, men vi vet at det er stor interesse for cricket i Groruddalen, sier Sarvo Martin.

Nordmenn har tradisjon for å sitte på slettene sankthansaften. Nå får de sjansen til å komme ut og se på et artig spill, sier Tove Christiansen.

"The Gentleman Sport"

De fire lagene Aliens, Lions cricketklubb, Alna cricketklubb og Christiania skal turnere, men det blir også mulig for andre å prøve seg på sporten. Reglene blir satt opp på lapper, og man kan låne utstyr.

Cricket er verdens andre største sport, etter fotball. Det kalles "The gentleman sport", og man spiller 11 mot 11, forteller Saqib Khan.

Det er en form for avansert dødball, og utrolig morsomt når du kan det, sier Christiansen.

Vil bygge opp sporten

Cricketmiljøet er organisert i 32 lag i Norge, med tre divisjoner. De deltar i internasjonale mesterskap, og ønsker særlig å rekruttere flere jenter og etniske nordmenn til sporten.

Vi ønsker å bygge opp sporten i Groruddalen, og har også planer om å opprette en cricketskole, sier Martin.

Det blir muligheter til å kjøpe mat og drikke under turneringen som varer fra klokka 18-21. Dersom man ønsker å forhånds-påmelde seg til turneringen, kan man ta kontakt med Saqib Khan på telefon 91 66 46 24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere