RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inviterer til historiefest


SISTE «AKTUELL HISTORIE»: Gunnar Pedersen lanserer tirsdag det sjette og siste bindet i bokserien. Her overleverer han en utgave til Byantikvarens kontor.
SISTE «AKTUELL HISTORIE»: Gunnar Pedersen lanserer tirsdag det sjette og siste bindet i bokserien. Her overleverer han en utgave til Byantikvarens kontor. Foto: Foto: Fredrik Eckhoff
– Høydepunktene i denne boken er det store mangfoldet, sier Gunnar Pedersen, som tirsdag inviterer til lanseringen av sin sjette Aktuell Historie-bok.

NORDSTRAND: Den sjette boken er den siste i rekken, som baserer seg på den lange serien med artikler Gunnar Pedersen har signert i Nordstrands Blads mandagsutgave gjennom mange år.

I sommer ga han fra seg den lokalhistoriske stafettpinnen, og dermed blir denne boken en naturlig avslutning på en flott bokserie som mange har satt stor pris på.

Les også: LEDER: «En epoke i Nordstrands Blad er over»

Vi får en rask prat med en som vanlig engasjert Pedersen, i det han overleverer en rykende fersk bok på Byantikvarens kontor. Han kan forresten ikke få fullrost nok det gode samarbeidet han lenge han har hatt med kontoret og dets ansatte.

– Jeg har stor tro på kontakten mellom Byantikvaren, lokalhistoriefolket og Nordstrands Blad, sier Pedersen, som kan fortelle om mange besøk i arkivet i Maridalsveien 3, der han har kommet over mange godbiter – og alltid fått god hjelp.

Stor interesse

– Hva kan du si om boken din, «Nordstrand og Østensjø – før og nå, Aktuell Historie VI»?

– Vel, det er jo ingen direkte overraskelser. Alt har jo stått på trykk i Nordstrands Blad, sier han.

Likevel er det som vanlig stor interesse i lokalbefolkningen når Pedersen kommer med en ny samling artikler i bokform.

– Hva er det som er mest fascinerende med området du har samlet stoff og skrevet om?

– Området har alltid hatt en utrolig rikdom, både på historie og mennesker, sier han.

Les også: Gunnar Pedersen: Dyslektikeren som ble skribent

Idylliske Sjursøya

På forsiden har han valgt et gammelt foto av en ærverdig sommerbolig på Sjursøya, fra den gangen øya var langt mer fredelig og idyllisk enn i dag.

– Da jernbanen kom, og byens fiff skulle ha seg et sommerhus, kom de hit til oss. Sjursøya var for byens fine folk. Slik var det helt til en gang på 30-tallet, sier Pedersen.

Det tar ikke mange sekundene før han snakker seg varm og kommer inn på både det ene og det andre lokale temaet. Men det lar vi være å referere. Resten kan du lese om i boken!

– Dette er den siste i Aktuell Historie-rekken. Hva nå?

– Jeg holder på med et nytt prosjekt, sier han og henter frem en stor perm fra bilen. Hva den inneholder kan vi komme inn på en annen gang!

Nå er det lansering som gjelder, og den skjer i Bekkelagshuset tirsdag 5. november klokken 18.30. Det er bare å møte opp!

Dit kommer selveste byantikvar Janne Wilberg, det blir underholdning og taler. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere