RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inviterer til jubileumsfest


Irene Borander, Marit Stenvik, Bjørg Bryni og Britt Lundeby stortrives på seiorsenteret, og spesielt godt liker de å spille bridge.
Irene Borander, Marit Stenvik, Bjørg Bryni og Britt Lundeby stortrives på seiorsenteret, og spesielt godt liker de å spille bridge.
Simensbråten-Ekeberg seniorsenter runder 20 år. Det skal feires med en rekke arrangementer hele neste uke.

SIMENSBRÅTEN: Daglig leder Torunn Leiknes gleder seg til å vise frem senterets mangfold blant annet gjennom en utstilling av alle aktivitetene og en billedserie som forteller senterets historie.

Suppe, tur og sang

– Vi har dessuten lagt opp til et variert program. Tirsdag er det historisk vandring i nærområdet. Starten går fra Stamhuset og ender på seniorsenteret. Jens Treider og Dagne Groven Myhren guider oss, og kokk Tom Martinsen står klar med deilig suppe når vi kommer i hus, forteller Leiknes.

Torsdag kveld blir det foredrag om Simensbråten ved Dag Lundby og sang av Bekkelagets seniorkor. Fredag formiddag hyggetreff med sang, musikk og seniordans. Hit inviteres også alle distriktets «nypensjonister». Og søndag avsluttes det hele med jubileumsgudstjeneste på SEM-huset.

Ordføreren kommer

Selve jubileumsfesten finner sted onsdag formiddag.

– Vi har invitert 130 gjester, blant annet ordfører Fabian Stang og byrådsleder Erling Lae. Og selvsagt våre to tidligere ledere, Bodil Dahl og Eivind Knudsen, vår aller første frivillige, Nora Tørnby, «gammelkokka» Aslaug Engelberg, Ellinor Østen som var med å starte senteret, og mange flere som har vært en del av oss i 20 år, forteller Torunn Leiknes.

Hjertet vårt

Hun er raus i ordbruken når hun omtaler alle som bidrar til å holde seniorsenteret i sving.

– En fantastisk gjeng frivillige stiller opp for brukerne våre, aktivitør Rigmor Svendsen har uttallige jern i ilden, og kokken Tom Martinsen sørger for at ingen går sultne hjem, skryter Leiknes.

– Mat står sentralt hos oss og kafeteriaen er senterets hjerte, legger hun til.

Leiknes forteller videre at kafeteriaen ofte er innfallsporten for nye brukere.

– Det finnes ikke andre steder å ta seg en kopp kaffe her på Simensbråten. Mange kikker innom når de er ute og går tur. Noen tar med seg familien sin. Alle blir overrasket over hvor mange tilbud vi har.

Fisketur og bridge

På Simensbråten og Ekeberg seniorsenter legges det vekt på fysisk aktivitet. Seniordans, gågrupper, swinggrupper, trimkurs og fisketur i marka står på menyen. De populære bridgedagene bidrar til at «de små grå» også holdes i form.

– Vi må hele tiden fornye oss. Nypensjonistene har andre ønsker og behov, derfor har vi nå for eksempel installert en egen pc til å surfe på, forteller Leiknes.

Hun er opptatt av at alle skal ha gode dager på senteret.

– Her motvirkes ensomhet, mange nye vennskap knyttes, brukerne holder seg sprekere og kan være hjemmeboende lengre. Mange hadde vært på sykehjem uten oss, sier hun.

Ber om støtte

Leiknes oppfordrer pensjonister til å komme innom seniorsenteret så lenge de er to.

– Det er vanskeligere å komme hit for første gang når man er blitt alene. Men ingen skal være engstelige for å bli sittende ensom i en krok. Vi har egne vertinner som tar imot nye brukere, smiler Leiknes.

Smile håper hun også å kunne gjøre i tiden fremover.

– Jeg ber om at Bydel Nordstrand gir oss fortsatt økonomisk støtte og forutsigbare kontrakter. Det gir oss den tryggheten vi trenger, i vårt daglige arbeid, sier Torunn Leiknes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere