RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inviterer til julemarked


Høybråten-damene har jobbet med sine produkter gjennom hele året. Nå skal de forhåpentligvis bli julepynt og julegaver i andre hjem. Foto: Privat
Høybråten-damene har jobbet med sine produkter gjennom hele året. Nå skal de forhåpentligvis bli julepynt og julegaver i andre hjem. Foto: Privat
Det blir ikke jul uten det årlige julemarkedet på Høybråten.

HØYBRÅTEN: Den gamle gjengen fra Høybråten kunstnerlag holder liv i tradisjonen med julemarked i nærmiljøet. Til helga åpnes dørene i "Huset vårt" ved Høybråten skole.

– Tidligere het vi Høybråten kunstnerlag. Vi møttes 10-20 damer og lagde ting sammen som vi solgte fra lokalet, forteller Toril Kluge Hansen, som i disse dager har hendene fulle med å spre budskapet om julemarkedet.

– Vi er åtte-ti stykker fra kunstnerlaget som har holdt kontakten og møtes jevnlig hjemme hos hverandre og snakker og har det hyggelig. På julemarkedet prøver vi å selge noe av det vi har laget, sier Toril Kluge Hansen.

Det er mulig å sikre seg alt fra malerier, malt porselen, treverk, og terracotta, til glass, strikk, patchwork og smykker. Alt er skikkelig håndverk.

Til forskjell fra en del andre julemarkeder, blir det også solgt noe hjemmelaget syltetøy og julebakst, som en av damene har laget.

– Vi har holdt sammen siden 1996, og det er femte eller sjette gang vi har julemarked nå, sier Toril Kluge Hansen. Hun håper folk strømmer til i år, som de også har gjort tidligere år.

Markedet går av stabelen i "Huset vårt" i Bergtunveien 7b, og dørene åpnes allerede i morgen, fredag, klokka 12. Da holder damene åpent til klokka 18. Lørdag er markedet åpent fra 10 til 16, mens søndag er åpningstidene 12-16.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere