Inviterer til spleiselag for gangsti

Jan Nordahl, spesialkonsulent i Bydel Nordstrand, viser hvor inngangen til den nye gangstien kommer fra Nordstrandveien 17. Gangstien skal binde Sæter-området og Breidablikkveien sammen på en mer effektiv måte.

Jan Nordahl, spesialkonsulent i Bydel Nordstrand, viser hvor inngangen til den nye gangstien kommer fra Nordstrandveien 17. Gangstien skal binde Sæter-området og Breidablikkveien sammen på en mer effektiv måte. Foto: Foto: Kristin Trosvik

Bydel Nordstrand ønsker å løse vanskelig skolevei.

Gangstien skal legges i et sterk skrånende terreng, langs enden av denne hagen, der buskene nå ligger. Foto: Foto: Kristin Trosvik

Tegningen viser hvor gangstien skal gå i terrenget. Foto: Illustrasjon: Sundt og Thomassen AS

NORDSTRAND: Bydel Nordstrand har lenge hatt et ønske om etablere en gangsti/turvei mellom Breidablikkveien og Nordstrandveien.

– Kommunen har kjøpt opp en gjengrodd passasje som går langs tomtegrensen til Nordstrandveien 17, forklarer Jan Nordahl, spesialkonsulent i Nordstrand Bydel. Denne bratte stigningen fra Breidablikkveien har lenge skapt problemer for skolebarn og andre som trenger å komme seg til fots opp til Sæter-området. Mange elever har benyttet seg av en snarvei som går gjennom privat eiendom, noe som har skapt irritasjon for naboer.

– Dette har vært en veldig betent sak i nabolaget og det er først og fremst skolebarna vi tenker på når vi vil anlegge denne stien, sier Nordahl.

Trygg, pen og billig

Jan Nordahl påpeker at bydelen er opptatt av at stien skal være trygg for ferdsel og at den skal se grei ut i nabolaget i forhold til beplantning og utførelse. I tillegg ønsker bydelen at stien ikke skal medføre driftskostnader, som snømåking om vinteren.

– Jeg ser for meg en løsning med trappetrinn av strekkmetall slik at snøen forsvinner gjennom sprekkene. Det er disse føringene vi har gitt til landskapsarkitekten, sier han. Bydelen har klart å fremskaffe finansiering for prosjektering og utarbeidelse av anbudsmateriale for gangstien. Oppdraget er gitt landskapsarkitektfirmaet Sundt & Thomassen AS.

Naboer dras inn

Den aktuelle strekningen er bratt, så arkitekten ser på trappeløsninger for stien.

– Vi klarer dessverre ikke krav om universell utforming, det er så bratt her at det ikke lar seg gjennomføre. Så dette vil først og fremst være til nytte for dem som kommer seg opp trapper til fots, sier Nordahl. Prosjekteringen pågår for fullt, og det vil bli dialog med berørte naboer.

– Det er landskapsarkitekten som vil snakke med naboene og skissere en utforming. Vi regner med at dette er en bedre løsning for alle parter, sier Nordahl.

Spleiselag

Bydelen har per august 2010 ikke midler til fullfinansiering av selve anleggsarbeidet, men jobber med å finne midler til å ferdigstille prosjektet.

– Det vil være svært kjærkomment om velforeninger eller andre organisasjoner i bydelen vil være med på et spleiselag. Vi undersøker alle muligheter, men bydelen har trang økonomi og vi kommer til å trenge noen midler utenfra. Hvor mye det dreier seg om vet jeg ikke før jeg får et kostnadsoverslag fra arkitekten. Det får jeg om en ukes tid. Da vil jeg ta kontakt med de aktuelle organisasjonene, men det er jo greit at de vet om det allerede nå, sier Nordahl. Nordstrand Vel har allerede meldt interesse for å bidra med midler.

– Det er veldig sporty. Så håper vi selvsagt at andre organisasjoner og velforeninger melder seg også. Dette er jo et barnerettet tiltak på mange måter, sier konsulenten som ikke enda vil si noe om når stien står ferdig.

– Ikke i år, såpass kan jeg si. Jeg tør ikke å si noe tidspunkt før fullfinansiering er på plass, avslutter Jan Nordahl.

Mer informasjon legges ut på bydelens hjemmeside etter hvert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag