*Nettavisen* Nyheter.

Inviterer til stolt festival på Holmlia

Alma Iseni, Karima El Barkani, Nadeem I. Ullah og Mirjeta Emini ønsker alle velkommen til Vær Stolt-festivalen på Holmlia til helgen. Foto: ALLE FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Vær Stolt-festivalen kan i år skilte med kanadisk R’n’B, norsk reggae, en rekke lokale artister og kulinariske opplevelser fra ti land.

Klikk på bildet for å forstørre.

Festivalsjef Nadeem I. Ullah er internasjonal DJ og gammel breaker. Her viser han fram gamle kunster.$PHOTOHEADER_ON$$PHOTOHEADER_OFF$

Klikk på bildet for å forstørre.

Vær Stolt er en multikulturell festival for hele Bydel Søndre Nordstrand forteller Ove Bevolden og Nadeem I. Ullah.$PHOTOHEADER_ON$$PHOTOHEADER_OFF$

HOLMLIA: – Vi ønsker alle velkommen, spesielt folk fra vestsiden av Klingenberg kino, sier Nadeem I. Ullah som er festivalsjef for bydelsfestivalen Vær Stolt som går av stabelen lørdag 28. og søndag 29. mai på Holmlia.

Del på Facebook

Den multinasjonale festivalen var i sin tid en motvekt til filmen «Naive Norge»

– Vi skal vise fram det multinasjonale og hvor godt ting fungerer i bydelen her. Vi har det all right sammen og ingen skiller på om man er fra Asia, Afrika eller Europa, sier Ove Bevolden som leder hele Vær Stolt-prosjektet.

Noe for enhver smak

Programmet er innholdsrikt og bør inneholde noe for enhver smak. Som vanlig setter Vær Stolt de kulinariske opplevelsene i sentrum.

– Det burde være forbudt å spise hjemme både på lørdag og søndag, sier Nadeem I. Ullah.

På festivalområdet settes det opp et telt med plass til 100 spisende som har mulighet til å smake på mat fra hele ti ulike land.

Festivalen gir en unik mulighet til å vise fram mangfoldet i bydelen og pågangen av folk som vil kokkelere på festivalen er så stort at noen står på venteliste til neste års festival.

– De er stolte av sin egen bakgrunn og vi får samtid vist fram at vi er stolte av å være en flerkulturell bydel, sier Mirjeta Emini.

R’n’B, reggae og dans

Det største trekkplasteret er kanskje Raghav, en kanadisk R‘n’B-artist.

–Veldig mange kjenner til låtene hans, men han er kanskje ikke så kjent som artist, sier Nadeem I. Ullah som er festivalsjef.

Det blir også norsk reggae med Admiral P, som den siste tiden er mye spilt på radio med låten «Snakke litt» og show med blant andre Quick, som vant norske talenter for noen år siden, med blant annet Holmliagutten Kim Daniel Eriksen. King Wings Crew, som er i finalen av Norske talenter akkurat nå, kommer også.

På lørdagen er de fleste artistene på scenen lokale, blant annet Blue X, 2StepCrew, Holmlia dans og ballett og Hauke2DanceCrew.

– Da får vi vist fram de mange talentene vi har her ute, mener Ullah.

Alma Iseni og Cherif Jamai i 2StepCrew gleder seg til å opptre:

– Vi har plukket ut en del barn fra forskjellige kulturer og land og skal sette opp et show med dem. Det er veldig morsomt å opptre på Vær Stolt fordi publikum er så med, sier Alma Iseni.

– Kom tidlig

Konsertene og showene på scenen startet litt tidligere i år.

– Festivalen er fra 14-19, og ting begynner å skje på scenen fra i 15-tida. Men kom tidlig, der er masse annet som skjer på området her også, sier Nadeem I. Ullah og trekker fram olabilløp, trialoppvisning, ansiktsmaling, hoppeslott og tautrekking.

Valgkampfri sone

For å vise fram hvilke tilbud som er i bydelen vil de flest lag, foreninger og organisasjoner være representert med stands langs veggen på Lusetjern skole.

– En av de mest spennende standene kommer til å være Diabetesforbundet som vil ha tilbud om måling av blodsukker, sier Mirjeta Emini.

Men Vær Stolt slipper ikke til politiske partier selv om det er valgår.

– Vi holder oss unna politikk, men fokuserer på kultur. For oss er det viktig å ha aktiviteter som samler folk og ikke ting som splitter folk, sier Ullah.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag