*Nettavisen* Nyheter.

iPad 2-skjermen avslørt

Den nye iPad-skjermen kan være en søt frukt fra et samarbeid med LG Phillips.

Apple har skrytt mye av den nye "Retina Display" som vi ble presentert for gjennom iPhone 4. Analyseselskapet IHS iSuppli påstår nå at Apple har brukt 3,9 milliarder dollar for å sikre leveranse av skjermene over de neste par årene.

Man tror også at iPad 2 vil ha denne "skjermtypen" når den lanseres; i løpet av denne måneden etter ryktene.

Betegnelsen "Retina Display" har Apple funnet på selv, og brukes om at skjermen har ekstra høy oppløsning i forhold til størrelsen.

Skjermene produseres etter ryktene blant annet av Toshiba, Sharp og LG.

Les test av iPad her

Heftige skjermer

Vi kjenner Iphone 4-skjermer som den mest høyoppløste LCD-skjermen vi har sett i forhold til skjermstørrelse. I tillegg gjør IPS-teknologien skjermene mer avansert.

IPS står for In-Plane Shifting, og gir bedre synsvinkel. Dette er mulig fordi de flytende krystallene i skjermen beveger seg parallelt med skjermoverflaten i stedet for vinkelrett.

Skjermen er også basert på Low Temperature PolySilicon (LPTS) som er den raskeste TFT-teknologien som brukes i dag, og som i tillegg gjør det mulig å lage skjermer med piksler mindre enn man kan se med det blotte øyet.

Her kan du se iPad 2-skjermen

Dette er noe av det Apple har brukt sine 3,9 milliarder dollar på ifølge IHS iSuppli. 9to5Mac og iFixYouri har publisert bilder av iPad 2-skjermen ved siden av den velkjente iPad-skjermen. Her ser vi at iPad 2-skjermen ser ut til å reflektere langt mindre lys enn den originale iPad.

Nettstedene rapporterer også at den nye skjermen er omtrent en millimeter tynnere.

Ut ifra delenummeret på den nye skjermen skal en i kommentarfeltet ha funnet ut at det er snakk om en IPS-skjerm fra LG Phillips med en oppløsning på 1024 x 768 piksler.

Les mer om nettbrett på Amobil.no

Les også: iPad 2 kan få superskjerm

Les også: - iPad 2 får ikke minnekort

Les også: Nå kommer Samsung Galaxy Tab 2

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag