*Nettavisen* Nyheter.

iPad i kommunen: – Papirer er ut

BRETTFRELST: Mona Verdich (til venstre) og Nina E. Øyen i Nordstrand bydelsutvalg synes det er topp å slippe papirbunker og heller lese saksdokumenter på nettbrett. Foto: Kristin Trosvik

BRETTFRELST: Mona Verdich (til venstre) og Nina E. Øyen i Nordstrand bydelsutvalg synes det er topp å slippe papirbunker og heller lese saksdokumenter på nettbrett. Foto: Kristin Trosvik

Saksdokumenter i store hauger er erstattet med slanke nettbrett i Nordstrand bydelsutvalg.

NORDSTRAND: – Det er helt supert, vi er kjempefornøyd, sier Mona Verdich og Nina E. Øyen, begge representerer for Høyre i Nordstrand bydelsutvalg.

LES OGSÅ: Seniorer hektet på iPad

– Jeg leser sakspapirer på trikken nå, sier Nina E. Øyen som også påpeker at brettene ikke bare sparer verdens skoger, men også kostnader for bydelen.

– Tenk på de store bunkene med papirer som skulle printes ut til hvert BU-møte. Flere hundre sider til 15 politikere pluss administrasjon og komitémedlemmer. Det blir mye papir og mange penger, sier hun.

Brett er best

Mona Verdich forteller at det ble bestemt i det nye bydelsutvalget med BU-leder Arve Edvardsen i spissen at nettbrett skulle erstatte de gamle pc-ene.

– Arve Edvardsen synes det var ille at alle skulle sitter bak disse skjermene, sier Verdich og legger til at nettbrettene også er veldig mye bedre når man skal lese sakspapirer.

– Vi ble oppfordret til å laste ned en app som gjør det veldig enkelt å lese sakspapirer, man kan sitte og notere på brettet, sier BU-representanten.

Brett overalt, print er ut

Alle BU-medlemmene fikk kursing og nå er det ingen papirbunker på BU-møtene lenger.

– Det er ingen som sitter med papirer. Det er trenden overalt i kommunen og på Stortinget. Folk sitter med nettbrett. De kan jo brukes til alt, sier hun og legger til:

– Det er jo tragisk for bokhandlerne, men bra for skogene og for heimen. Før hadde jeg metervis med papirer hjemme. Nå står printeren og støver ned. Men det er klart, for noen sitter dette med nettbrett langt inne. For meg også, før jeg visste hva det var, forteller lokalpolitikeren.

– Så målet om det papirløse samfunnet er innen rekkevidde?

– Ja, det kommer nå. Papirer er helt ut, avslutter Verdich.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.