*Nettavisen* Nyheter.

Iphone 4 i hardt vær

Antennen til Iphone 4 er metallbåndet som går rundt telefonen. Holder du rundt det, kan dekningen forsvinne.

Antennetrøbbel skyldes ikke dårlig programvare.

AMOBIL.NO: Helt siden Apples Iphone 4 kom i salg 24. juni har nettet flommet over av videoer og bilder av folk som holder i telefonen mens den mister dekning.

Forvirrende fra Apple

Tilbakemeldingene fra Apple har ikke gjort tilstandene stort bedre.

I starten kom beskjeden om at det ikke var noe galt - i stedet skulle man unngå å holde telefonen slik at dekningen forsvant, eller bruke Apples eget deksel, en såkalt Bumper, utenpå telefonen.

Utvendig antenne

Antennen til Iphone 4 er metallbåndet som går rundt telefonen. Dette er delt i to, og den ene siden tar seg av telefonidelen, mens den andre siden er til GPS, trådløst nett og Bluetooth.

Problemet oppstår når man dekker over det fysiske skillet mellom disse to delene.

Omtrent samtidig med at et nettsted i en svært grundig test påviste betydelig signalfall, gikk Apple ut med beskjed om at Iphone 4 målte signalet på feil måte. Ifølge selskapet var dette en programvarefeil.

Les også: En Iphone 4 full av diamanter

Les også: Test av Samsung Galaxy S

Iphone har et mottaksproblem

Nå er antenneproblematikken skikkelig testet. Consumer Reports har plassert telefoner i et rom der ingen utvendige radiosignaler slipper inn. Her har de så sendt signaler fra eget utstyr, og målt mottaket på tre separate Iphone 4-telefoner.

Sammen med Iphone 4 ble Iphone 3GS og Palm Pre testet. Testen bekreftet at Iphone 4 har et mottaksproblem, samtidig som den avviste Apple-sjef Steve Jobs påstander om at alle telefoner mister dekning om man holdt dem på en gitt måte.

Iphone likevel øverst

I nettstedets oversikt over testede smarttelefoner ligger likevel Iphone 4 øverst, blant annet på grunn av det innebygde gyroskopet og svært god skjerm.

Telefonen gir også de beste videoopptakene Consumer Reports har sett fra noen telefon, hevdes det.

Til tross for dette gir ikke mektige Consumer Reports Iphone 4 anbefaltstempel før Apple har ryddet opp i antenneproblematikken.

I mellomtiden anbefaler de de som allerede har kjøpt epletelefon å skaffe seg et deksel eller å feste en teipbit akkurat i overgangen mellom de to antennene.
Ikke et problem i praktisk bruk

Iphone 4 ble også nylig testet av Amobil, og selv om vi klarte å fremprovosere svakere signal på telefonen, klarte vi ikke å få den til å miste det helt. Vi mistet heller aldri noen samtaler som følge av problemet, selv ved forholdsvis grundig testing.

Les Amobils test av Iphone 4 her

(Kilder: consumerreports.org, engadget.com, anandtech.com, macworld.com)

Les hele saken og delta i debatten på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.