*Nettavisen* Nyheter.

Irritert over høy parkpris

Bittelille julaften fikk Aina Simonsen beskjed om at parkprisen skulle øke med 350 kroner per måned. Dette gjorde henne mildt sagt forbannet.

Ekeberg: Jeg kom for å hente Victoria (2 1/2år) i Eikaberget barnepark siste dag før jul. Ved parkporten ble jeg møtt av en lapp hvor det stod at prisen i 2006 skal legges på fra 1450 til 1800 kroner per måned. Jeg trodde ikke mine egne øyne, sier en opprørt Simonsen.
Hun mener det ikke kan være lov å komme med en prisøkning på så kort varsel.
Vi får jo ingen mulighet til å klage, protestere eller konfrontere de som har vedtatt dette. Det er så provoserende at det hele tiden er andre som skal bestemme over vår hverdag. Alle vi som har barn her i Eikaberget ønsker i utgangspunktet barnehageplass til våre barn. Det får vi ikke. Istedenfor trer man en prisøkning, som vi har vanskelig for å forstå, ned over hodet på oss, sier Simonsen.

Liten forskjell

Hun får støtte av Nina Kvendseth, som har 2 1/2-åringen Thyra i samme park. Ingen av mødrene forstår at en tre timers parkplass (fire timer om sommeren) snart koster det samme som en heldagsplass i barnehage. Forskjellen er 450 kroner.
Og det uten et pedagogisk opplegg, sier Simonsen.
Hun lurer nå faktisk på om hun fortsatt har råd til å ha minstemann i park, i og med at kontantstøtten går ned, og hun selv ikke kan jobbe fordi hun ikke får barnehageplass. Men, hun er tilfreds med Eikaberget park, og roser "tantene" Mona og Eva for den jobben de gjør.
Ungene må jo ha sosialisering, så vi må bare putte dem inn i den plassen vi får. Vi kan ikke ha dem hengende rundt bena våre, sukker hun.

Opptakssystem

Det er ikke parkene i seg selv som er problemet. Det er Bydel Nordstrands behandling av oss småbarnsmødre. Bydelen er like talentløs nå som den alltid har vært. I administrasjonen virker det som man hver høst er like overrrasket som året før: "jøss, er det så mange som vil ha barnehageplass i år også?", sier Kvendseth.
Hun mener løsningen må være å endre opptakssystemet.
Jeg kan godt finne meg i å stå i kø, men da må jeg vite at jeg rykker fremover i systemet. Det kan ikke være slik at noen bare suser forbi hele køen første gang de søker om plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag