RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Isbane kan bli barnehage


Skøytebanen ligger bak Rødtvet skole, som er under utbygging. Skøytebanen er laget på dugnad av en foreldregruppe, som svært gjerne ser at dette forblir et friområde for barn med, og uten, skøyter.
Skøytebanen ligger bak Rødtvet skole, som er under utbygging. Skøytebanen er laget på dugnad av en foreldregruppe, som svært gjerne ser at dette forblir et friområde for barn med, og uten, skøyter. Foto: FOTO: JULIE MESSEL
– Helt uaktuelt, sier ivrig foreldregruppe, som selv har bygget isbane på dugnad.

GRORUD: – Vi stiller oss også veldig negative til det, sier Asdis Gudmundsdottir, leder i FAU på Rødtvet skole.– Dette er en yndet uteplass for barna også i friminuttene. En barnehage her ville dessuten gi en massiv trafikkøkning, og det tåler ikke dette området. Vi har kjempet for en trafikksikring i dette området i årevis, med politiet og trafikketaten, men vi blir ikke hørt. Folk kjører som gærne, på fortauet og overalt, vi kan ikke ha enda flere biler her, sier hun.

Bydel Grorud trenger 270 barnehageplasser, fortrinnsvis i Rødtvet-området. Dét er plasser bydelen foreløpig ikke har.

I den forbindelse ser kommunen på mulige tomter egnet til barnehage, blant andre på på isbanen Lille Grei.

Bydelsdirektør Helge Jagmann orienterte lokalpolitikerne om barnehage-situsasjonen, og byrådsavdeling for kunnskap og utdanning, og deres arbeid med å skaffe barnehagetomter, under forrige BU-møte i begynnelsen av mars.

Møtet åpnet med at fire fedre, som har laget isbanen på Lille Grei med midler fra Apalløkka og omegn Vel, talte imot at Lille Greis slukke utnyttes til barnehageformål.
 

Hva mener du om planene? Diskutér i kommentarfeltet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere