Gå til sidens hovedinnhold

Isdammen er solgt

Like før jul kommer årets gladmelding fra byrådet. Kommunen har kjøpt Isdammen på Årvoll.

ÅRVOLL: Det bekrefter byråd for byutvikling Merete Agerbak-Jensen overfor Lokalavisen Groruddalen.

Lenge etterlengtet

Oppkjøpet av den idylliske eiendommen er årets julegave til Bjerke-beboerne som i lang tid har ønsket seg eiendommen.

Den har fram til dags dato vært i privat eie, og bygningene har de siste årene forfalt. Ettersom eiendommen ligger innenfor markagrensa, har den hatt strenge restriksjoner for endringer. Eiendommen ble tidligere brukt til naturisproduksjon, og derav navnet.

Ukjent salgssum

Senest i september anmodet Bjerke bydelsutvalg byrådet om å gå i forhandling med eieren. Dette skjedde etter at eiendommen på nytt var lagt ut for salg.

Kommunen har også tidligere vært i dialog med eieren om oppkjøp av eiendommen, men da var ikke eieren villig til å fire på prisantydningen, som i 2007 lå på 11, 5 millioner kroner.

Det er ikke kjent hvor mye kommunen nå har gitt for eiendommen.

Til glede for nærmiljøet

Bydelen har tidligere tilbudt seg å drifte eiendommen til glede for nærmiljøet. Ideen om å tilrettelegge for barnehage på stedet har også vært luftet.

Eiendommen på 44 dekar består av vannspeil, skog, innmark, bygninger og atkomstvei. Tjernet er klassifisert som verneverdig, og er leveområde for en rekke amfibiearter.

Dette ville blitt et meget verdifullt aktivitetssted for mange, og en fornuftig investering, sa leder av bydelsutvalget Torstein Winger til Lokalavisen Groruddalen i september i år.

Nå realiseres drømmen.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021