RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ishockey på timeplanen


Samarbeid: Manglerud star og Manglerud videregående skole inngår samarbeid om trening i skoletiden. Arkivfoto
Samarbeid: Manglerud star og Manglerud videregående skole inngår samarbeid om trening i skoletiden. Arkivfoto
1. mars går fristen ut for å søke seg til videre utdanning. De som spiller ishockey kan få treningen lagt inn i timeplanen på Manglerud videregående skole.

MANGLERUD: Dette er et samarbeid med Manglerud star. De to lokale aktørene starter det nye faget denne høsten. Samarbeidet innebærer at elever som søker Manglerud videregående skole og spiller ishockey, vil komme i en klasse med en spesielt tilrettelagt timeplan.

– Det innebærer at elevene får sine treningsøkter med topptrener i Manglerud Ishall om morgenen, tre dager i uka, skriver rektor Anne Skalleberg i et nyhetsbrev på skolens nettside.

Programfag Toppidrett

Elevene i denne gruppa vil ha 35 timer pr. uke. De fem ekstra timene med treningsøkter og teori godkjennes som programfaget Toppidrett i henhold til gjeldende læreplaner. En lærer med pedagogisk kompetanse og formell tilknytning til Manglerud videregående skole vil være karakteransvarlig. I tillegg vil de ha 30 timer med de obligatoriske fagene på Studiespesialisering VG1.

– Dette vil ha mange praktiske fordeler for spillere fra området rundt Manglerud videregående skole. De kan trene i nærheten av bostedet og kan også bruke skolens leksehjelptilbud på ettermiddagstid. Dette vil spare svært mye tid for ungdom som vil satse ekstra på sin spesialinteresse, skriver Skalleberg.

Førsteønske

Elever som setter Manglerud videregående skole som førsteønske, vil få brev etter at inntaket er gjort i juli med spørsmål om de ønsker å delta i denne hockeysatsingen. Det eneste søkere må gjøre for å få denne muligheten, er å sette Manglerud videregående skole som førsteønske for programområdet Studiespesialisering. Søknadsfristen er førstkommende mandag, 1. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere