Iskald sesongstart

SAMSTEMTE: Oslo Synkron gjorde det beste ut av situasjonen under treningsøkta på Sognsvann. Gradestokken i vannet viste bare 14 grader.

SAMSTEMTE: Oslo Synkron gjorde det beste ut av situasjonen under treningsøkta på Sognsvann. Gradestokken i vannet viste bare 14 grader. Foto: Alle foto: Anders Halvorsen

Jentene i Oslo Synkron pinte seg gjennom sesongens første treningsøkt på Sognsvann. Nå går svømme-presidenten til angrep på Oslo kommune.

Klikk på bildet for å forstørre.

Christina Neerland (14) og Elisabeth Lister (15) krever bedre treningsforhold.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hovedtrener Hilde Tinglum mener de dårlige treningsforholdene går ut over rekrutteringen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Svømmepresident Per Rune Eknes langer ut mot Oslo kommune.

SOGNSVANN: At Norges eldste synkronsvømmeklubb måtte starte sesongen ute i naturen på grunn av hallmangel, gjør svømmepresident, Per Rune Eknes, forbannet.

– Dette er et bevis på at Oslo kommune ikke tar svømmeidrettene på alvor. Jeg vil kalle det en ikke-satsing, sier han.

14 grader i vannet, våtdrakt og lett høstvind er ikke akkurat optimale forhold for presisjonsidretten.

– Det er en tragedie at forholdene legges så dårlig til rette for byens eneste synkronsvømmeklubb, mener Eknes.

– Prioriteres ikke

Oslo Synkron har Tøyenbadet som base, men bassenget åpner ikke før i midten av september på grunn av reklamasjonsarbeid.

Klubben har blitt tildelt treningstider på Sogn bad. Men da jentene møtte opp til trening søndag, hadde kommunen dobbeltbooket bassenget.

– Synkronsvømming er en idrett det er lett å prioritere vekk. Det er de store idrettene som blir tatt hensyn til, raser svømmepresidenten, og fortsetter:

– At forholdene i Oslo er så dårlig, er det mange som må ta skylden for. Men idrettspolitikerne har ikke gjort jobben sin. De har ikke sett behovet for svømmehaller.

Vil satse

Elisabeth Lister er også skuffet over at forholdene ikke legges bedre til rette for synkronsvømmerne.

– Vi har gledet oss lenge til å komme i gang med treningen igjen, men det var ikke dette vi ventet oss. Nå har vi fått en litt dårlig start på sesongen, sier 15-åringen kort tid etter treningsøkta på Sognsvann.

Elitelaget til Oslo Synkron er helt avhengig av å trene godt denne høsten. Etter nyttår venter tre store mesterskap ute i Europa.

– For at vi skal få en god utvikling, må vi trene i basseng. Vi får ikke satset som vi vil ved å trene ute. Det blir for kaldt, sier Christina Neerland (14).

Det har ikke lykkes Lokalavisen å få en kommentar fra Oslo kommune til saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.