Gå til sidens hovedinnhold

Iskalde badeløfter

Det ble en kald fornøyelse for John Richard Johansen da han måtte stupe i den 11 grader kalde fjorden sist uke.

Nordstrand Bad: Det er en modig lærer som står på bryggekanten ved Nordstrand Bad iført slåbrok og pelslue. Under den merkelige kleskombinasjonen er Johansen iført badeshorts. Det er nå fagre løfter skal innfris. Det virker kanskje ikke som en spesielt god idé lenger da temperaturen i vannet viser 11 grader og været er grått og surt. Under bryggekantet ligger Oslofjorden svart og særdeles lite innbydende.

Stuntet er et resultat av et løfte Johansen ga sine elever i klasse 4A ved Nordstrand skole i begynnelsen av skoleåret da det fortsatt var varmt og godt i luften.

Leseprosjekt

Vi startet året med et leseprosjekt. I den forbindelse begynte vi en leselogg eller et lesebarometer. På et tidspunkt filosoferte vi over hvor mange sider klassen skulle lese og av en eller annen grunn landet vi på 55 000 sider. Jeg syntes selv det hørtes mye ut og sa derfor at hvis klassen klarte å passere dette sidetallet skulle jeg hoppe i fjorden uansett hvilken dato det var, forteller lærer Johansen.

Det skulle altså bare gå et halvt år før de leseglade barna passerte den magiske grensen og Johansen måtte derfor i fjorden sist fredag den 9. mars.

Bokormer

Klassens største lesehest heter Snorri Gudjonsson og han har lest 11 200 sider alene siden prosjektet startet.

Jeg liker godt "Darren Shawn", det er tolv bøker i den serien, forteller Snorri.

Alexander Antonetti har lest 4 666 sider. Oliver Sogn har lest 6000 sider. Til sammen har altså de tre unge herrer lest over 20 000 sider og har bidratt sterkt til at klasseforstanderen nå står lettkledd og hutrer på bryggekanten ved Oslofjorden.

Jeg gjør dette for å sette søkelyset på lesing. Men de er nok litt skadefro også, humrer Johansen.

Årets første

En frossen fjerdeklasselærer løper for å skifte ut av det kalde og våte badetøyet. Han måtte ut i fjorden to ganger da klassen taktfast ropte "en gang til, en gang til" etter første stup.

Det var kaldt ja, men det var verst andre gangen for da var jeg allerede så kald, beretter barneskolelæreren.

Jeg har ikke badet så tidlig på året siden russetiden, ler han. På spørsmål om han kommer til å gjøre dette igjen trenger han ikke lang tid før han ler og sier:

Nei, det blir nok med denne ene gangen.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene