*Nettavisen* Nyheter.

Iskalde og livsfarlige

På mange boligblokker finner vi for tiden lange, livsfarlige isspyd. Illustrasjonsfoto.

Vi har hatt det iskaldt, vi har fått store snømengder, og så kom litt mer levelige temperaturer. Vinteren har vært besværlig, og nå kommer nye problemer - nemlig lange og farlige isspyd fra takene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Naturens skaperverk: Naturen er kanskje den beste byggmester til å lage kunst. Vanndråper som fyser til is kombinert med solstråler er reneste skaperverkene.

OSLO: Politi og Brann-og redningsetaten har allerede hatt mange livreddende oppdrag i sentrum, men lover og regler gjelder like mye i utkanten av byen som i sentrum selv om det er størst fare der isspydene henger over trafikkerte fortau.

LES OGSÅ: Se opp for istapper

Huseier ansvarlig

Lover og regler er klare. Det er huseier som er ansvarlig for å sikre slik at istappene ikke er til fare. Det vil si at der det henger over steder hvor folk ferdes, skal de fjernes.

Årsaken til at det dannes istapper, er som regel varmelekkasje. Dårlig isolasjon gjør at varme siver ut, snø på taket smelter og det dannes vann. Kuldegrader ute gjør at vannet fryser, og dråpe for dråpe bygger seg til isspyd som til slutt blir så tunge at de løsner og deiser i bakken.

Aldri sa galt så er det godt for noe, heter et ordtak. Isspydene forteller om hvor husisolasjonen er dårlig og sier fra at her er det en utbedringsjobb å gjøre.

Er din istapp lengst?

Vet du om noen laaaaange istapper? Send inn et bilde av istappene på din bolig, eller et hviket som helst annet sted til redaksjon@nordreakerbudstikke.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.