*Nettavisen* Nyheter.

Isprinsesser til nordisk

Marthe Fanøy Salo og Christina Hansson (begge 14 år) fra Oslo Idrettslag er tatt ut til nordisk mesterskap i kunstløp som i år arrangeres i København.

JORDAL: Marthe fra Ekeberg og Christina fra Mortensrud er på bakgrunn av henholdsvis gull og sølv i NM tatt ut til det nordiske mesterskapet i kunstløp. Nordstrands Blad fulgte jentene på deres siste trening før mesterskapet i ungdomshallen på Jordal.

Veldig spente

Det er første gang det arrangeres Junior B. klasse (Novice) i et nordisk mesterskap og totalt 12 utøvere skal kjempe om seieren.
Vi er veldig spente foran mesterskapet, men vi gleder oss enormt, sier Marthe og får full støtte av Christina.
Hvilket resultat satser dere på i nordisk?
Jeg må jo si at jeg håper på en pallplassering, selv om det er mange dyktige utøvere med, sier Marthe, mens Christina er mer moderat og er fornøyd med en plass blant de ti beste. Jentene er for øvrig også gode venninner privat og får frem det beste i hverandre på treninger og i konkurranser.
Marthe mangler litt av det kunstneriske, mens Christina besitter dette og det motsatte gjelder for det tekniske. Man kan si at de utfyller hverandre godt, sier trener Susanne Lidholm Torgersen.

Trener 12 ganger i uken

Det er voldsomt mange treningstimer som ligger bak Marthe og Christina, dermed er det ekstra hyggelig når dette betaler seg i et nordisk mesterskap.
Vi trener to ganger om dagen, seks dager i uken. Ved siden av kunstløp trener vi barmark og ballett, men vi blir ikke lei, bedyrer jentene i kor.
Marthe og Christina startet med kunstløp som seksåringer og syntes straks dette var gøy, rett og slett fordi det var en litt annerledes idrett i forhold til mye annet.

Trippelhopp

Lidholm Torgersen er meget fornøyd med utviklingen til elevene sine og bruker denne siste treningen til å finjustere detaljer.
Nå er det viktig å reise ned for å vise hva de kan, de vet at det er bra forhold i nordisk mesterskap og at konkurransen blir hard. Marthe kan utføre to forskjellige trippelhopp, noe som er ganske unikt, sier Lidholm Torgersen som er meget stolt av jentene sine og mener at de etter hvert kan nå veldig langt også internasjonalt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.