RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel må fjerne sikkerhetsmuren


Sikkerhetsinstallasjoner er stridsspørsmålet i Parkveien om dagen. Her fra opptøyene i forbindelse med Gaza-demonstrasjonene for et drøyt år siden. FOTO: Svein Gustav Wilhelmsen
Sikkerhetsinstallasjoner er stridsspørsmålet i Parkveien om dagen. Her fra opptøyene i forbindelse med Gaza-demonstrasjonene for et drøyt år siden. FOTO: Svein Gustav Wilhelmsen
Plan- og bygningsetaten har avslått den israelske ambassades søknad om å opprettholde sikkerhetsinstallasjonene i Parkveien.

PARKVEIEN: Både Osloordfører Fabian Stang og bydelsutvalgets leder Bjarne Ødegaard (begge H) har tatt til orde for å flytte ambassaden, på grunn av terrorfaren og for å skjerme beboere i nabolaget for demonstrasjoner .

I et brev til plan- og bygningsetaten skriver den israelske ambassade at de jakter nye lokaler, men at de trenger noe tid på seg.

Har fått avslag

Etter hva Lokalavisen forstår gjør ambassaden dette fordi plan- og bygningsetaten skal ha avslått søknaden om en seksårig dispensasjon, for å kunne opprettholde sikkerhetsinstallasjonen på og rundt eiendommen.

Det stemmer at det er fattet vedtak om å avslå søknaden, bekrefter direktør i plan- og bygningsetaten Ellen de Vibe, som samtidig forteller at fylkesmannens uttalelse er blitt lagt til grunn for avslaget.

Den midlertidige dispensasjonen løper ut 16.februar. Hva betyr dette for ambassaden?

Vedtaket har en klagefrist på tre uker, så det gjenstår å se om ambassaden velger å benytte seg av klagemuligheten, sier de Vibe.

Veldig fornøyd

Da bydelsutvalget på Frogner behandlet dispensasjonssaken i sitt augustmøte i fjor, gikk samtlige partier, med unntak av SV, inn for å på nytt gi ambassaden ny dispensasjon.

Dette på tross av at bydelsadministrasjonen

Allikevel er bydelsutvalgets leder glad for det endelige vedtaket i saken.

Jeg er veldig fornøyd dersom dette medfører riktighet, sier Bjarne Ødegaard til Lokalavisen.

Han mener en eventuell flytting både vil gagne lokalmiljøet og ambassaden selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere