Israels ambassade fortsatt sikret

Politiet har fortsatt høyt sikkerhetsfokus ved Israels ambassade (det gule bygget på bildet).

Politiet har fortsatt høyt sikkerhetsfokus ved Israels ambassade (det gule bygget på bildet). Foto: Foto: Erik Tangen

Det kan forventes like effektive sikkerhetstiltak for ambassaden i Parkveien i tiden fremover.

PARKVEIEN: Israels ambassade får midlertidig forlenget tillatelse for sikkerhetstiltak. Byrådet foreslår at Israels ambassade i Parkveien 35 får midlertidig dispensasjon på visse vilkår for dagens sikkerhetstiltak i nye fem år.

– Ambassaden arbeider med å finne ny plassering, og i mellomtiden er vi forpliktet til å legge forholdene til rette, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen.

Dispensasjon gis frem til 16. februar 2012 på vilkår av at ambassaden har funnet frem til ny plassering og kan dokumentere at det er inngått avtale om leie/kjøp eller tilsvarende. Innen 16. februar 2013 må nødvendig eventuell reguleringsforslag og/eller byggesøknader for den nye lokaliseringen være innsendt. Innen 16. februar 2015 skal sikkerhetstiltakene være revet og arealene tilbakeført.

– Utenriksdepartementet og Oslo kommune bistår ambassaden i sitt arbeid med å finne ny beliggenhet, og det er ikke uvanlig at slike prosesser tar noen år, sier Fredriksen.

Norge er i henhold til Wien-konvensjonen folkerettslig forpliktet til å legge forholdene til rette for en egnet lokalisering av ambassaden.

– En midlertidig dispensasjon med vilkår vil i dette tilfellet bidra til det, samtidig som arbeidet med å finne en ny og bedre lokalisering går for fullt, legger Fredriksen til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.