RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Istappene har tidoblet i pris


Tidligere i år ble det advart om kraftig prisøkning, og nå er det altså klart at det nye gebyret er på 5000 kroner.
Tidligere i år ble det advart om kraftig prisøkning, og nå er det altså klart at det nye gebyret er på 5000 kroner. Foto: ArkivFOTO
Oslo kommune har tidoblet gebyret for å ikke fjerne istapper. Gårdeiere som ikke fjerner farlige istapper risikerer nå å få 5000 kroner i bot.

Oslo: Takras vinterstid har ført til alvorlige menneskelige og materielle skader flere ganger, og etter at bystyret i fjor vedtok en lovendring koster det nå vesentlig mer å ikke fjerne is fra taket. Fra 18. januar 2011 økte gebyret for brudd på gårdeieres ansvar for å rydde tak for is og snø. Det nye gebyret er 5000 kroner.

Tragiske ulykker

16. mars 2010 ble 25 år gamle Robin Aleksander V. Helmersen truffet av flere isblokker som raser ned fra det høye taket i Frognerveien 9. Han overlevde. Så vidt.

Nå ett år og 14 operasjoner senere står den tragiske ulykken igjen som en advarsel om hvor galt det kan gå.

Vedtatt av bystyret

Byrådet har derfor fokus på innskjerpingen av gårdeiernes ansvar for å forhindre at slike ulykker skjer igjen.

Det er Trafikketaten (i tillegg til politiet) som håndhever regelverket og ilegger gebyr. Forskriftsendringene ble vedtatt av bystyret 17. november 2010, og er deretter stadfestet av statlige myndigheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere