*Nettavisen* Nyheter.

Italiensk design i Vika

Er du sulten på italienske designerskjorter og bluser, kan butikken NARA CAMICHIE i Vika terasse være noe for deg, mann som kvinne.

VIKA: 10. desember åpnet Gina og Knut Fjeldstad bluse- og skjortebutikken NARA CAMICHIE i Vika Terasse.
NARA CAMICHIE er en italiensk butikkkjede som ble startet i 1984.

Dette skjedde i Milano hvor det nå finnes 11 butikker. På verdensbasis finnes det 300 privateide butikker. I Norge er det foreløpig bare én, men ekteparet Fjeldstad planlegger å starte en butikk både på øst- og vestkanten. Det blir også etter hvert startet opp butikker i Sverige, Danmark og Finnland.

Som en utstilling

Butikkens interiør er minimalistisk, både vegger og gulv er i børstet stål og standard for alle kjedens butikker. Bak veggene finnes det skap som fungerer som lager.
Ideen bak dette er at butikken skal fungere som en kunstutstilling hvor plaggene er utstilt og ikke bare henger oppå hverandre.

Klærne ligger ikke i prisklassen til Armani eller Gucci, men et sted mellom dem og Hennes og Mauritz. Her får du italiensk kvalitet til en overkommelig pris. Det skjer faktisk ofte at kunder kjøper tre skjorter i slengen, sier Gina.

Det trengs spesialbutikker på bluser og skjorter, for det er de plaggene det er vanskeligst å finne kvalitetsvarer av. I tillegg er det slik at om man i dag skal starte noe nytt, er det viktig å finne en nisje, fortsetter hun.

På spørsmål om nordmenn kan måle seg med italienere når det kommer til klær, svarer Gina at å gå ned hovedgatene
i Milano er som å se modeller på catwalken i Norge.

Men vi kommer etter, vi må bare få tilbudet. Den norske avdelingen av MTV vil faktisk bruke skjorter og bluser fra NARA CAMICHIE, fortsetter hun.

Litt utenfor allfarvei

På spørsmål om hvordan butikken går, svarer Gina:
Vi sliter litt med oppmerksomheten siden vi ligger litt utenfor allfarvei. Vi ligger jo litt inne i buen i Ruseløkkveien så folk kikker ikke denne veien når de går forbi, det er butikkene på andre siden av gaten som får oppmerksomheten. Men vi ligger altså i Vika terasse, understreker hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.