RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ivar Buvik (93) ville ikke ha eksotisk mat


BON APPETIT: Aud Kvalbein nyter en bedre middag på Valle dagsenter.
BON APPETIT: Aud Kvalbein nyter en bedre middag på Valle dagsenter.
I desember sto maten på Valle dagsenter til stryk, mente brukerne. Nå derimot!

OSLO: Det er et knapt år siden Ivar Buvik (93) sendte brev til byråd for eldre og sosiale tjenester, Aud Kvalbein om det han mente var for dårlig mat på dagsenteret:

Han ville ha husmannskost i stedet for eksotisk og eksperimentell mat.

Talen var klar fra Buvik da byråden besøkte senteret i desember. Fredag kom byråden tilbake, og nå hadde pipa fått en annen låt! Buvik var svært fornøyd!

Det samme var Aud Kvalbein:

– Tilbakemeldingene fra de eldre var helt strålende rundt det bordet jeg satt, og det var tydelig at de var fornøyd med maten. Alle var positive og spiste godt, sier eldrebyråden.

– Mat er kultur

– Jeg tror den nye menyen passer bedre for dem som benytter seg av tilbudet til Valle dagsenter. Det som har med mat å gjøre er nært knyttet sammen med tradisjon, kultur og historie. Jeg tror den menyen de hadde tidligere var litt for moderne. Nå har Valle dagsenter fått en meny som passer bedre til de som spiser her til daglig. Mat er mye kultur og tradisjon, og det må man selvsagt ta hensyn til, sier Kvalbein.

Om tilbudet ved Valle dagsenter sier eldrebyråden følgende:

– Det er klart det å hygge seg rundt et bordfellesskap med god mat er noe alle mennesker liker, og det gjelder selvfølgelig også de eldre, sier hun. 

–Jeg synes det er veldig viktig at Valle dagsenter har et slikt tilbud. De kommer seg ut, treffer andre og spiser god mat. Det betyr mye for hvordan eldre trives. Derfor er tilbudet ved Valle dagsenter veldig viktig, forteller Kvalbein.

LES OGSÅ: Gullfrokost på Tranen

LES OGSÅ: Kjærlighet på grillen på St. Lars

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere