Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ja, det blir skole på Storebrandtomten

PÅ SKOLETOMTEN: Med beviset i hendene kan Elin Horn Galtung og Hermann Kopp glede seg over at byrådet går inn for skole på Storebrandtomten med plass til 840 elever.
PÅ SKOLETOMTEN: Med beviset i hendene kan Elin Horn Galtung og Hermann Kopp glede seg over at byrådet går inn for skole på Storebrandtomten med plass til 840 elever.
Byrådets innstilling er klar. De går inn for at det skal bygges skole og barnehage på Storebrandtomten.

GRESSBANEN: Når Elin Horn Galtung (H) hopper ut av bilen med dokumenter i hånden og roper JA opp mot himmelen, vet journalisten at noe ekstraordinært har skjedd.

Det bobler i lederen av bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker.

– Jeg er så lykkelig. Det er så deilig. Det blir ny skole på Storebrandtomten. Se her, sier Horn Galtung.

LES OGSÅ: - Det skal bli skole på Storebrandtomten

Nye prognoser

Sammen med Horn Galtung kommer en fornøyd Hermann Kopp, Høyres fraksjonsleder i byutviklingskomiteen i rådhuset. Det har lenge vært usikkerhet knyttet til hvilket standpunkt Høyre ville falle ned på, om Naturbetong skulle få gjennom sitt planforslag til boligutbygging eller om kommunen skal kjøpe tomten til skoleutbygging.

Det som ble avgjørende er at de siste prognosene viser at det er økt skolebehov i denne delen av bydelen. Dermed ble ikke FO-bygget noe godt alternativ med tanke på avstand og de trafikkmessige forholdene, sier Kopp.

– Ga oss rett

– Det er det vi har sagt hele tiden. Vi gjorde grundige undersøkelser som viste at de tidligere prognosene var feil. Nå har de gitt oss rett. At alle barneskolene rundt er stappfulle er ytterligere et bevis på det. Dette er en gledens dag for barn og foreldre i bydelen, sprudler Horn Galtung.

Nytt tyngdepunkt

Kopp understreker at det har vært nødvendig å forholde seg til de offisielle prognosetallene, selv om det viser seg at de tidligere kan ha gitt et feil bilde av situasjonen.

– Det ble gjort en endring i beregningsmodellen som så viste at tyngdepunktet for elevtallsveksten har flyttet seg østover mot Slemdal. I og med at dette er den eneste store tomten i denne delen av bydelen som egner seg til skole, har byrådet anbefalt forslaget, sier Kopp.

– Dette er en glimrende tomt. Her kommer det skole med gangavstand for veldig mange barn. Skolen blir liggende inntil en lite trafikkert vei og med idrettsanlegget på Gressbanen like ved. Dette er ideelt, sier Horn Galtung.

Takker Simonsen og Akersposten

Hun har frontet denne saken i veldig mange år og har blant andre fått med seg bystyrepolitikerne i Arbeiderpartiet for å få utredet skole på denne tomten. I tillegg har Venstre programforpliktet seg til å gå for skole. Dermed er det sikret flertall for byrådets innstilling.

Les også: Venstre forplikter seg til Storebrandtomten

– Det er mange som skal takkes for at det er blitt holdt trykk på denne saken. Jeg vil spesielt takke Francis Simonsen i Ris vel for hennes iherdige innsats med innspill og bidrag med fakta. Hun har vært til enorm hjelp. Naturligvis skal også Ullern Avis Akersposten ha stor takk som har fulgt opp gjennom alle disse årene, sier Horn Galtung, som ikke klarer å stå stile av glede.

– Det må visst en bergenser til, smiler Kopp, som i likhet med bydelslederen er opprinnelig bergenser.

LES OGSÅ: Se hva partiene sa i 2007

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!