Gå til sidens hovedinnhold

Ja takk begge deler!

Trollvanns nye bestyrerpar sier som Ole Brumm; Ja takk begge deler! Vi bor midt i skogen, men nærme byen. Bedre kan man ikke ha det, sier Trine og Robbert.

Trollvann: Det var mange som var interessert i å bli nytt bestyrerpar på Trollvann (Grefsenåsen). I fjor sommer trakk Trine og Robbert Slagman "det lengste strået", og overtok driften. Så langt går det bra, og paret angrer ikke på at de tok sjansen på et "annerledes" liv.
Klart dette er spennende. Foreløpig har vi ikke gjort de store endringene siden vi overtok. Men det som i hvert fall er nytt er at Trollvannstua også er åpen om kvelden. Vi følger slalåmbakken, sier Robbert, som har erfaring fra restaurantdrift både fra Nederland og Norge.
Han arbeider heltid med Trollvann-stua, mens Trine har fulltidsjobb som antropolog. Paret har to små barn.
Vi får ingen økonomisk støtte fra kommunen, og betaler leie for lokalene. Foreløpig er vi avhengige av at jeg har en fast inntekt ved siden av driften. Men det fungerer greit, sier hun.

Det gode liv


Familien Slagman stortrives på Trollvann, og synes de har funnet "det gode liv".
Dette har vært vår drøm i mange år, og når endelig muligheten kom måtte vi prøve. Gjennom årene har det også dukket opp andre alternativer, men Robbert har hatt et krav - nemlig at vårt "nye" liv ikke måtte ligge langt unna bysentrum. Vi har også vent oss til en urban livsstil. Robbert er nederlender, og vi har blant annet bodd flere år i Amsterdam by. Men dette er midt i smørøyet, sier Trine, og legger til at i sommer startet dagen gjerne med en dukkert i Trollvannet.
Inkluderende
Det engasjerte paret ønsker at Trollvannstua skal være et inkluderende samlingssted, og Robert og Trine har mange planer fremover.
I starten boblet vi vel over av nye ideer. Men det er jo slik at veien blir litt til mens man går, og alt kan heller ikke starte på en gang. Vi må prøve og feile litt, og så se hva som er verdt å satse på, sier Robbert.
Han kan fortelle at om ikke lenge får Trollvannstua besøk fra Tyrilistiftelsen.
Jeg har selv arbeidet på kollektivet, og har invitert 30 beboere på dagstur. Det gleder jeg meg til, sier Robbert.
Trine kan fortelle at de også planlegger egne arrangementer for innvandrerkvinner.
Blant annet satser vi på skikurs for innvandrerkvinner - i løpet av februar/mars, sier hun.

Bryllup og fondue


Trollvannstua har åpent dag og kveld. På tirsdager og fredager fra klokka elleve er det "stinn brakke" - danse- og sangglade pensjonister fyller opp stua.
Det er en fin gjeng, som lager masse liv og røre. Kjempehyggelig at de har valgt Trollvannstua som base. Men alle er velkomne - det er jo åpent for "vanlige" turgåere også på disse dagene, sier Robbert.
I tillegg er det mange som feirer bryllup og andre store begivenheter på Trollvann.
Men vi satser på andre middagsgjester også - med faste månedlige arrangementer. På lørdag inviterer vi til fondueaften - for alle, sier Trine.

Ikke bare vafler

Menyen har også endret seg noe - litt mer moderne med blant annet fristende foccaccia. Men hva er forskjellene på "nederlandske karbonader" - og norske?
Ja det er det mange som lurer på. Jeg foreslår at folk kommer hit og smaker, så får vi høre etterpå, ler Robbert.
Ingen tvil om at det gode liv er på Trollvann.
Mer info om Trollvannstua finnes på www.trollvannstua.no

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet