RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ja takk til KFUM Arena


FIKK NEI: KFUM får ikke gjennomføre arenaprosjektet på Ekeberg, men i Søndre Nordstrand?Tegning: LPO arkitekter
FIKK NEI: KFUM får ikke gjennomføre arenaprosjektet på Ekeberg, men i Søndre Nordstrand?Tegning: LPO arkitekter
Bydel Søndre Nordstrand sier gjerne ja til KFUMs arenaplaner. Tidligere har lokale Høyre-politikere tilbudt IKEA tomt på Mortensrud.

HOLMLIA: Under møtet i bydelsutvalget sist torsdag, kom Søndre Nordstrand Høyre med et forslag til sak om idrettsanlegg:


– Vi har sett i avisoppslag at det er diskusjoner om plassering av idrettsanlegg i nabobydelene. Vår egen bydel ønsker både idrettsanlegg og arbeidsplasser. Vi har arealer for bruk til både næring og idrett. Vi har områder som er lett tilgjengelig for hele byen med t-bane og tog, sa Arild Anderson.

Uttalelsen vekket stor interesse blant lokalpolitikerne og Anderson fikk bydelsutvalget med på å gjøre dette til sin egen sak med følgende tilføyelse:

– Bydelsutvalget i Søndre Nordstrand tar gjerne imot flere saker som innebærer etablering av næring, svømmehaller og idrettsstadioner i bydelen.

En enstemmig uttalelse sendes nå til Oslo idrettskrets og Bymiljøetaten.

Positiv til KFUM

– Jeg er positiv til dette, men vi må huske på at vi har arealer, men ingen penger, sa Anna Lena Dolmen fra Arbeiderpartiet.

Partikollega, og varamann til bydelsutvalget, Rune Eriksen, var noe friskere fra talerstolen:

– Vi har jo registrert diskusjonen om KFUM sine planer for nytt fotballstadion på Ekeberg. Søndre Nordstrand bydel har arealer som kan egne seg for denne type anlegg, og jeg er i utgangspunktet positiv til nyetableringer, sa den fotballinteresserte Ap-politikeren, styremedlem i Holmlia fotball.

Ønsket seg IKEA

En av grunnene til at Søndre Nordstrand Høyre nå fronter saken, er at de i august gikk ut med et ønske om å skaffe flere arbeidsplasser i bydelen.

– Vi ser gjerne at IKEA etablerer seg på Mortensrud, sa Teddy Kjendli, Høyres gruppeleder til Nordstrands Blad.

Han tok deretter initiativet til å opprette en tverrpolitisk gruppe som skal utarbeide retningslinjer for næringsutvikling i Søndre Nordstrand.

– Vi kommer tilbake til dette. Vi må først ha trafikkplanen på plass, sier han

KFUM fikk nei

Planene om KFUM Arena ble for øvrig avslått av Plan- og bygningsetaten sist uke. I sin uttalelse sier Plan- og bygningsetaten blant annet: Forslaget er i strid med med overordnede planer som skal sikre at friområder ikke skal nedbygges.

LES FLERE SAKER FRA SØNDRE NORDSTRAND HER:

Frykter syv års støy- og støvhelvete

Power Puff Girls - jentene som går og går

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere