RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ja til badebåt

Planene om en badebåt som går innom strendene langs Bunnefjorden er en glimrende ide.

Det er selvsagt ingen helt ny ide, tvertimot var jo fjorden i lange tider hovedfartsåren ut til øyene og strendene langs Bunnefjorden. Nå handler det dessverre mer om parkeringskaos langs Mosseveien hver eneste sommer, for å kunne nyte de gledene nærhet til fjorden skal gi.

Med dette som bakteppe ønsker Arbeiderpartiet nå å opprette en ny badebåtrute til Hvervenbukta. Partiet har sendt spørsmålet videre til samferdselsbyråden, og forslaget går ut på å legge om en av de eksisterende rutene. Dermed kan denne forlenges til å gå innom strendene langs Bunnefjorden og til Hvervenbukta. Alternativet er å opprette en helt ny rute hit.

Om sommeren går det jo en badebuss hit, men den går ganske sjelden, sier Rina Mariann Hansen (A) i bystyrets samferdsels- og miljøkomité i dagens Nordstrands Blad. Hun mener at en båtforbindelse fra sentrum vil gjøre området lettere tilgjengelig for folk fra andre steder i Oslo.

Det er jo greit at folk får se noe annet enn bare Hovedøya, mener Hansen.

Vi håper hun har rett i at en badebåt vil være såpass behagelig og praktisk at folk lar bilen stå igjen hjemme. Forholdene rundt parkeringen langs Mosseveien har bare blitt verre for hvert år, og samtidig skulle det bare mangle om ikke Oslo-folk kunne bruke fjorden til bade- og friluftsliv. Også de som ikke har tilgang på egen båt.

Foreløpig er forslaget om badebåten sendt til samferdselsbyråden Peter N. Myhre. Om han stiller seg positiv til forslaget kan det bli en prøveordning allerede denne sommeren. Mest realistisk til neste år.

Det er på tide at flere får øynene opp for disse sentrumsnære perlene, og vi vil tro at det ikke kommer til å bli problemer med etterspørselen. Båtruten skal uansett finansieres på vanlig måte gjennom sporveisbudsjettet. Dermed vil passasjerene kunne benytte det samme billettsystemet som i resten av byen.

I første omgang ønsker Arbeiderpartiet at båten skal gå en gang i timen. Deretter kommer det an på etterspørselen.

Vi hilser forslaget velkommen, og håper kollektivtransporten også finner vei inn i våre farvann i Bunnefjorden. Hvis så skulle skje, håper vi folk er flinke til å bruke båten begge veier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere