Ja til brakker på Skredderløkka

Skredderløkka er et tilbakevendende tema i bydelsutvalget, men kom denne gang noe overraskende opp etter forslag fra oppvekstkomiteen. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Skredderløkka er et tilbakevendende tema i bydelsutvalget, men kom denne gang noe overraskende opp etter forslag fra oppvekstkomiteen. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Østensjø bydelsutvalg (BU) vil ha midlertidig barnehage på Skredderløkka.

BØLER: Det er ikke lenge siden Bydel Østensjø vedtok at de ikke ønsker barnehage ved den nedlagte parken på Skredderløkka. Mandag denne uken gikk de likevel inn for et forslag om midlertidig barnehage i skogkanten innenfor kunstnerboligene.

Må etableres i år

Grunnen til at Skredderløkka plutselig har dukket opp igjen, er at bydelen har fått innvilget en midlertidig barnehage med fire avdelinger, som må etableres i år.

Denne skulle opprinnelig settes opp på en ferdigregulert tomt i Utmarkveien, samtidig som det bygges en ny fireavdelings barnehage der.

Nå viser det seg at det er plass til barnehage seks permanente avdelinger på tomten, men da må de midlertidige brakkene plasseres et annet sted som er ferdig regulert til barnehageformål.

Eneste mulighet

Vi har vært bekymret for overetablering av barnehager på Bøler, men situasjonen er annerledes når det er snakk om en midlertidig løsning. Dette er den eneste muligheten til å få flere nye barnehageplasser i år, uttalte oppvekstkomiteens leder Hanne Eldby (SV) på BU-møtet.

Britt Inglingstad (V) var ikke enig.

Skredderløkka har vært oppe i 2006 og 2007, og 21. april i år gikk et enstemmig BU imot barnehage på Skredderløkka. Jeg synes vi skal avvise dette forslaget, sa Inglingstad, men ble nedstemt.

Det er skremmende hvor fort ting kan snu, ble det sagt blant publikum etter vedtaket, noe naboene til Skredderløkka antagelig også vil si seg enig i.

De har tidligere gått sterkt imot planene om barnehage på stedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.