RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ja til bruk av Bislett-gresset

Ungdommene skal få lov til å bruke gressbanen på Ungdomslekene under forutsetning av at det ikke styrtregner, sier kulturbyråd Anette Wiig Bryn til Lokalavisen.

BISLETT: Lokalavisen har tidligere skrevet om de kommende Ungdomslekene, og Bydel St. Hanshaugens og ungdommers kamp om å få lov til å bruke gressbanen. Under fjorårets Ungdomsleker gikk idrettsgrener som fotball og volleyball ut, siden det ble nedlagt forbud mot å bruke gressbanen. Denne beslutningen har over lengre tid provosert både ungdomsråd og politikere i bydelen. Byråden lovet å gå en ny runde med faglig råd i Kultur- og idrettsetaten, og forteller at hun la vekt på at man må få til at ungdommene får bruke gressbanen denne ene dagen i året.

Jeg synes det er viktig at vi får til dette, men hvis det skulle styrtregne, blir det ikke noe av, sier Wiig Bryn. Bydelsutvalgsleder Rune Aale-Hansen gikk hardt ut mot byråden, for å utfordre henne på saken, og er nå fornøyd over at man har gått ett skritt i riktig retning.

Nå er jeg strålende fornøyd med den biten, selv om det bare skulle mangle, sier Aale-Hansen. Han forventer at man slipper å ta de samme diskusjonene igjen.

Det var ganske stilig, sier Tarald Moe Bjølseth i Ungdomsrådet. Han er fornøyd med å få nyheten om at gressbanen kan inntas av ungdommene i mai i år.


Bruk stadion mer

Bydelsutvalgsleder Aale-Hansen forteller at han gjerne vil at Bislett stadion skal benyttes av flere mennesker.

Bislett er ment å være en arena for breddeidretten, ikke bare elitefotballen, sier Aale-Hansen. Det er vesentlig å bruke Bislett mest mulig, mener han. Daglig leder i IK Tjalve, Svein Lilleberg, er helt enig. Selv om friidrettsklubben står får noen av Bisletts største arrangementer, og mange av medlemmene trener nesten daglig på stadion, er det fortsatt et ønske om enda bedre tilgang.

Det finnes ikke et godt argument for å vente med å bevilge penger til å ferdigstille innebanen på stadion til høsten, sier Lilleberg. Han forteller at deler av innendørsbanen fortsatt ikke er isolert, og at man på vinteren umulig kan trene under slike forhold. I likhet med diskusjonene om Ungdomslekenes bruk av gressbanen, er det også restriksjoner mot sleggekast på gressbanen.

Gresset er hellig på stadion, sier en irritert Lilleberg. Han ønsker mer åpenhet og flere muligheter for alle til å trene på Bislett.


Treningsstudio

Bislett Alliansen har drøftet mulighetene for et gigantisk kommunalt drevet treningsstudio på stadion

Et kommunalt treningsstudio vil bety veldig mye for mange, så kan man få trent uten at det koster skjorta, sier Lilleberg. Han mener de mange ubenyttete områdene på stadion, bør utnyttes på en best mulig måte. Også Vilhelm Lae i Oslo Vikings, er interessert i å få til et treningsstudio på Bislett, som både kan benyttes av treningsslag og andre mosjonister.

Vi får ikke lov til å bruke gresset på noen stadion for å trene, sier Lae. Amerikansk fotball er absolutt ikke velkommen på gressbaner byen over, hvor elitefotballen har førsteprioritet. Dette fører blant annet til at klubben med rundt 140 utøvere må leve en usikker tilværelse, uten faste treningssteder.

Vi velger derfor å holde tilbake på rekrutteringen, sier en fortvilet Lae.


Drift av stadion

Jeg har ingen sterke meninger om hvem som bør drifte Bislett stadion, sier Aale-Hansen. Han utelukker likevel ikke at det kanskje er på tide at dagens drift, som utføres av Kultur- og idrettsetaten bør tas opp til vurdering. Grunnet større problemer med først å få fastsatt en dato for Ungdomslekene, deretter spørsmålene om å få lov til å bruke gressbanen, ser ikke bydelsutvalgslederen det umulig å vurdere Bislett Alliansen som nye driftere av stadion.

Jeg er overrasket over at KIE har lagt disse hindrene foran oss, sier han.

Bislett Alliansen har ligget i forhandlinger om driftingen ganske lenge, sier Lilleberg. Han regner med at en avtale vil komme i havn til høsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere