RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ja til flere løftebrudd!

Kristine Kallset, Rosenhoff

I flere tv-debatter nå i innledningen til valgkampen har det vært stort fokus på Kristin Halvorsens løfter fra 2005 om å ”avskaffe fattigdommen”. I tv-debattene før valget for to år siden var det tilsvarende mye oppmerksomhet om hennes løfte om å gå av dersom det ikke ble full barnehagedekning.

Men hvor er det blitt av barnehagekritikken nå? Den har selvsagt stilnet - fordi nå ER det så godt som full dekning, med mulig unntak av noen få som ikke får plass i de største byene. Det har blitt lovfestet rett til barnehageplass, og prisen er redusert drastisk.

Hadde regjeringen kommet i mål med dette dersom ikke Kristin Halvorsen hadde turt å legge hodet på blokka og gått så høyt på banen? Det vil vi aldri få vite, men det er liten tvil om at SV og de andre regjeringspartiene har hatt fullt fokus på å gjennomføre lovnaden til landets barnefamilier.

Nå er det altså løftet om å avskaffe fattigdommen det blir kritisert for. At det fortsatt er fattige i Norge er åpenbart, så målet her er ikke nådd. Men mange har fått en langt bedre livssituasjon de siste årene, og mye er gjennomført. Det er jeg sikker på at kommer til å fortsette. For de rødgrønne har en forpliktelse her.

Jeg vil heller ha politikere som setter seg høye mål, tør å satse litt, og ikke når helt frem, enn politikere som ikke lover noe konkret, og dermed ikke kan tas på noe. Så la oss få flere gode løfter fra politikerne, også når det fører til løftebrudd. Vi trenger flere politikere som tør!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere