RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ja til Grefsen skole!


Enige: Venstre lokalt, ved May-Brith Døssland, og sentralt, ved Kjell Veivåg, er helt enige om at Grefsen Barneskole også må rehabiliteres i tillegg til utbygging.
Enige: Venstre lokalt, ved May-Brith Døssland, og sentralt, ved Kjell Veivåg, er helt enige om at Grefsen Barneskole også må rehabiliteres i tillegg til utbygging.
Venstre sier ja til også rehabilitering av hele Grefsen Barneskole. Dette får vi til, sier Bystyrets Kjell Veivåg (V).

Grefsen: Nordre Aker Budstikke møtte forrige fredag en meget optimistisk Kjell Veivåg (V), nestleder av Bystyrets Kultur- og utdanningskomité.

Venstre har bestemt seg for å støtte opp om full rehabilitering av Grefsen Barneskole, i tillegg til den planlagte utbyggingen. Utbygging for seg, og en oppstykket, flikkvis rehabilitering over lang tid er dårlig økonomi og slett ikke praktisk. 100 millioner rehabiliteringskroner er mye penger, men ikke dramatisk mye i den store skolesammenhengen, sier Veivåg.

Han får full støtte av bydelspolitiker May-Brith Døssland (V) som i likhet med flesteparten av lokalpolitikerne i Nordre Aker, lenge har ment at Grefsen Barneskole sårt trenger rehabilitering.

Venstre lokalt har jobbet hardt mot de sentrale Venstrepolitikerne for å overbevise de om at dette er en viktig og riktig prioritering, sier en fornøyd Døssland.

Skolebehovsplanen

Bystyrets Kultur- og utdanningskomité skal behandle byrådets forslag til skolebehovsplan for 2008 i februar. Der står det foreløpig ingenting om rehabilitering av Grefsen skole. Men det regner Venstre med å få en endring på.

Vi er ganske så sikre på å få til flertall både i komitéen og Bystyret for at Grefsen skole så snart som mulig blir rehabilitert, og innlemmet i den forestående skolebehovsplanen, sier Veivåg.

Det er mange spørsmål som må avklares i et rehabiliteringsprosjekt, og det vil nok ta noe tid fra et eventuelt vedtak blir gjort og til arbeidene kan starte, så et oppstart-tidspunkt må man komme tilbake til i budsjettet for 2009.

Uavhengig av byråden

Mot juletider i fjor var det flere som meldte seg på Grefsen barneskoledebatten, blant annet Kultur- og utdanningskomité-leder Knut Lindsjørn (SV).

Han sendte også et brev til byråd for barn- og utdanning, Torger Ødegaard (H), hvor han ba byråden revurdere Grefsen skole med tanke på også snarlig rehabilitering. Byråden uttalte til Nordre Aker Budstikke at han ville se saken an på nyåret en gang.

Vi må selvsagt se på alle vurderinger som eventuelt kommer fra byrådet i denne saken. Men jeg regner ikke med at det kommer nye opplysninger som vil endre på det standpunktet Venstre nå har tatt, sier Veivåg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere