RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha Omsorg+: Finn Holden i Seniorsaken Vestre Aker ønsker Omsorg+-boliger i bydelen. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Vil ha Omsorg+: Finn Holden i Seniorsaken Vestre Aker ønsker Omsorg+-boliger i bydelen. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Ja til Omsorg+

Bydel Vestre Aker kan få Omsorg+-boliger. Et samlet bydelsutvalg ønsker slike boliger.

HUSEBY: Omsorg+ er en type boligbasert omsorgsbolig med personell tilgjengelig hele døgnet. Aktivitets- og servicefunksjoner skal ligge i nærheten og beboerne skal ha felles arealer. Det er Seniorsaken Vestre Aker som har henvendt seg til byrådsavdelingen for velferd og sosiale tjenester. Seniorsaken vil ha Omsorg+ i bydelen. Leder Finn Holden mener det er på tide.

Mindre belastning

Bygger vi slike boliger her, blir det mindre belastning på sykehjemmene, sier han. Og han har bydelsadministrasjonen og politikerne bak seg. Bydel Vestre Aker skal henvende seg til byrådsavdelingen for velferd og sosiale tjenester. Bydelen ønsker at byrådsavdelingen skal utrede muligheten for slike boliger.

Det ligger godt til rette for å utvikle et tilbud med Omsorg+ i bydelen, skriver bydelsdirektør Jan Hagen i saksframstillingen. Han peker på at bydelen har en trygdebolig hvor to er ombygget til omsorgsboliger med bemanning. Flere av etasjene kan bygges om i tråd med planene for Omsorg+.

Bedre for beboerne

Høyres Trond Lind Petersen er svært positiv til Omsorg+.

Det blir ofte bedre for beboerne når flere enheter er samlet på ett sted. Og det gir trygghet. sier han. Han får støtte Frps Christian Holmesland og SVs Ellen Lerberg. Dette er ikke noe diskutere. Dette er rett og slett et pluss, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere