*Nettavisen* Nyheter.

Ja til omsorgsboliger

Slik kan «nye» Ullerntunet bli seende ut, med to fløyer ut fra den verneverdige hovedbygningen. Her er det plass til omsorgsboliger mener bydelspolitikerne. Foto: SKISSE: OMSORGSBYGG

Bydelspolitikerne får støtte i sin kamp for omsorgsboliger, viste folkemøtet på Ullerntunet nylig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Til venstre: Anne Titt Lindvig (Frp) fra dialoggruppen bistår Anne Røstad og Titti Hartmann

Klikk på bildet for å forstørre.

Et femtitall personer lyttet oppmerksomt til politikernes understreking av behovet for omsorgsboliger. $PHOTOHEADER_ON$$PHOTOHEADER_OFF$

ULLERN: Bydel Ullern har fra før svært god sykehjemsdekning og har de største sykehjemmene i byen. Bydelen har underskudd på omsorgsboliger som en del av omsorgstrappen.

Del på Facebook

156 plasser

Trygve Berg fra Omsorgsbygg presenterte alternativet bestilt fra byrådet. I dette ligger riving av høyblokken og dagens østfløy. I alternativet blir den gamle hovedbygningen beholdt og det kommer to nye fløyer på tre etasjer. Totalt er det snakk om 156 sykehjemsplasser mot dagens 93 plasser.

Bydelspolitikerne mener at utbyggingen er akseptabel, men at den ene fløyen kan gjøres om til omsorgsboliger.

Vil demonstrere

Et femtitall fremmøtte engasjerte seg sterkt i debatten og det ble stilt en rekke spørsmål knyttet til alt fra kostnader å bo i omsorgsboliger til hvilke stordriftsfordeler det lå i dette. Det var stor enighet om å støtte sine bydelspolitikere.

– Hva kan vi gjøre for å nå frem til byråd og bystyre. Vi kan jo gjøre som mange andre. Stille oss opp på rådhusplassen for å demonstrere, sa en av tilhørerne.

Innlegget fikk stor applaus.

Bjåland viste til at dette var starten på ett av flere møter/aksjoner for å få utredet omsorgsboliger. Det ble deretter lagt ut underskriftslister til støtte for aksjonen, hvor møtedeltagerne skrev seg på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag