Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ja til sprøyterom

Flertallet i Rådhuset ønsker å gjøre sprøyteromsordningen permanent. ILLUSTRASJONSFOTO
Flertallet i Rådhuset ønsker å gjøre sprøyteromsordningen permanent. ILLUSTRASJONSFOTO
Flertallet i Rådhuset sa i går ja takk til sprøyterom. Kun Høyre og KrF går mot.

RÅDHUSET: Det er Helse- og omsorgsdepartementet som har utredet prøveordningen med sprøyterom, og i den forbindelse ble Oslo kommune bedt om å avgi sin høringsuttalelse.

I bystyret i går ble det klart at flertallet ønsker å gjøre prøveordningen permanent, og de støtter dermed departementes innstilling.

Uenig med departementet

Forslaget innebærer at sprøyteromsordningen fortsatt skal være en valgfri tjeneste for kommunene. Dette innebærer at kravet om bemanning med helsefaglig og sosialfaglig personell videreføres, og at sprøyteromsordningen fremdeles vil være definert som en kommunehelsetjeneste.Spør ansvarlig byråd Jøran Kallmyr om sprøyterom herDepartementet ønsker at det fortsatt skal være et vilkår at man kun kan være i besittelse av og injesere en brukerdose med heroin, men på dette punktet var bystyret uenig. Bakgrunnen er at man mener flertallet av hovedstadens tungt narkomane ekskluderes fra sprøyterommet, fordi de ikke får injesere andre stoffer.

H og KrF mot

Beslutningen i bystyret fikk flertall mot Høyre og KrF sine stemmer. De to partiene mener et sprøyterom er med på å legalisere bruk av narkotika, og ønsket ikke å støtte at ordningen blir permanent.

Både Eirik Lae-Solberg (H) og Aud Kvalbein (KrF) ga uttrykk for at det er betenkelig å skape det de betegner som fristeder» for ulovlige rusmidler.

Ønsker statsfinansiert

Helse- og omsorgsdepartementet ønsker at ordningen med sprøyterom skal være valgfritt for kommunene, og ønsker derfor en kommunal finansiering. Det innebærer at dagens midlertidige ordning, der staten delfinansierer ordningen faller bort. Flertallet i bystyret går mot dette, og mener staten fortsatt bør øremerke midler til sprøyterommet. Dette fordi kommunen mener overføringene bør være så forutsigbare som mulig.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!